Sabtu, 30 Julai 2011

TUTORIAL : Block To Unblock In Facebook

hhehehheheheh aku saja ja buat benda nihhh
sebab kawan aku pernah tanya so aku buat lah...
tapi aku agak ramai yg thu macam mana nak buat...
saja memebuhkan blog aku yg hampir kekurangan idea thap giga nih......
so let's begin....

sebabnye aku tahu kadang-kadang kita block someone tuh kadang-kadang kita tengah marah tak fikir panjang.... then bila kita dah berbaik... tetiba kita nak contact dia balik so tak tahu nak buat macam mana meh.... amalina nak ajar.... heheheheeee...
let's we start...bebeh...


1. nampakkan PRIVACY SETTING..... korang bawa cursor korg g dekat stu n klik....
jgn slah klik sdah.....




2. korang scroll ke bawah....... korang nmpk tak BLOCK LISTS....
korang klik yg EDIT YOUR LISTS tu klik dekat situ tau jgn klik dekat lain pulak pengang mouse berbaik yah....




3. dye jadi senarai yg oraggg korang block...... korang tgk tepi nama org tu ada tlis UNBLOCK korang klik je ok........... so lastly.... org yg korang block dh boleh korang add n dia pun dah boleh add korang balik...
bila hampir bulan puasa nihhh better kita semua berbaik lah yaaaaa mesti ada hikmah setiap yg berlaku jgn bermusuh-musuh tak baik.......
sooooo gud luck in RAMADHAN.... jgn lupa puasa pulak...
hehehehehehe...
lwan NAFSU DURJANA yah.......
hopefully this ramadhan being a such nice month to all muslim.......

byeeee...

Tiada ulasan: