Isnin, 26 September 2011

Opinion : Perluka?

baru ja lepas post entry tadi tetiba dapat idea rasa nak post lagi..
hehehe...

so aku nak discuss about..
needle yang terhege-hege pergi cari si pashmina ..
sedangkan kadang-kadang pashmina tak perlu pun si needle tu tapi si needle tu tetiba je mengedik macam kucing siam dekat si pashmina..
opsss...
( adakah ayat aku sedikit kasar . sorry . )

  

hehehe actually kalau ikut PEPATAH yang betul
'' PERIGI CARI TIMBA '' 

( jumpa dalam incik goggle )

tetiba pulak aku nak buka topik ni dalam aku punya blog hehehe
bukan senang aku ni nak datang idea nak tulis melimpah-limpah kena ada masa juga kalau ada hari tu tak da langsung idea beku je macam iceberg... je aku rasa.
tapi tetiba kali ni macam ice cream yang cair je idea aku datang hehe..

bila masuk bab macam ni aku tahu ramai girl sekarang suka terlalu expose dia punya feeling pada lelaki kan sampaikan dia tanpa segan boleh pulak si girl ni confess si lelaki sedangkan sepatutnya actually si lelaki yang gagah perkasa lagi macho lagi gentleman la pergi confess ini tidak alamak girl pulak yang pergi confessss auchhh so embarassing !!


hehehe and satu hal lagi ok la kes needle cari si pashmina satu hal lagi dah la kita yang pergi cari si pashmina boleh pulak kita hebohkan yang si pashmina tu milik kita even kita tahu yang si pashmina tu belum tentu lagi milik kita..
macam tu juga la kalau aku berbalik kepada girl and boy
kita yang terhege-hege pergi dekat si boy tu pastu boleh pulak kita cerita satu dunia bahawa dia tu milik kita sedangkan kita diri sendiri urself tahu dia tu bukan milik kita and belum tentu lagi dia milik kita sebab as long as si lelaki tu belum suarakan apa-apa mean dia bukan milik kita and kita pun bukan milik dia so bebas la masing-masing stil ada pilihan nak pilih siapa..

actually muncul nya tajuk aku petang yang panas ni sebab aku nampak depan aku sendiri tadi macam mana si girl tu boleh dia cerita yang si boy tu milik dia.
then actually boy tu buat bodoh and just laugh to her..
pity on u...
aku tak tahu nak cakap apa takkan aku nak pergi tarik si girl tu suruh dia tutup mulut kot aiyoo...
aku just boleh tengok and tak boleh comment apa-apa sebab setiap orang ada akal yang Allah bagi so please fikir la...

THINKKKKKK..
THINKINGGGGGGGG..

actually perempuan di luar sana tak perlu pergi cari si timba sebab suatu saat timba tu sendiri tu akan cari kita tanpa kita paksa. actually 
MENCINTAI ORG DALAM SENYAP ADALAH YANG TERBAIK
bila kita cinta and sayang dia kita tak perlu cakap sebab bila kita selalu ungkap benda tu lama-lama perasaan tu akan hilang and dia dah tak bernilai.
sebab bila kita sayang seseorang tu biarkan dalam hati sebab bila kita sering heboh kuasa tuhan siapa tahu dia twist kan perasaan kita and bertukar jadi benci..
so better sayang org pun just diam-diam tu adalah satu cinta yang paling agung.,..

sekian,
makasih

Rabu, 14 September 2011

De' Queen : Hujan Membasahi Bumi

setiap kali kami semua OUTING sure ada kisah sungguh banyak ceritera ..
kali ni aku pergi outing dengan 4 org kwan aku ni...
hahaha tapi kali ni tak ada lahhh seramai macam kami pergi outing dulu la...
kitaorang ni jarang nk outing sesama sebab masing-masing ada hal...
kali ni aku pergi wahhhhhh
HUJANNN sampai half way tu uhuhkkkk hujan ape lagi BASAH KUYUP la....
sedih aku....
tapi si syafikah teruk habis la basah kesian dia...


tapi muka stilll control cantik hehhee..
wajah menyimpan seribu ceritera hehehhee...



cik rayha sangat fokus pada chicken chop dye hahah tak boleh kata apa dah....
org tegur pun sure dia buat tak tahu ja nie..



cik rayhan tersgtlah kaki gambar ok suka ja jadi model tak berbayar ye..
hehehe.....
sempat post lagi hahaha



yang ni no comment hehee...



rayha what u looking for ??
pilih la cepat sungguh lambat nk pilih jam pun hehhee



boleh jadi model iklan jam x???
hahahhaa
sangat tak layak ok.. hehehe..
FAILED....

done for our outing..
see yah.,
XOXO

Selasa, 13 September 2011

Raya 2011 - Rumah Cikgu Hafizah

raya ke-10 kitaorang satu class pergi raya rumah OUR BELOVED ADD MATH TEACHER...
PUAN HAFIZAH...
even kami tak suka add math yang sah-sah memeningkan kepala aku . hermm tapi kami tak pernah benci cikgu add math aku one of the person '' LOVE '' add math so much hehehe.


hahaha... even waktu tu hujan tapi kami dengan PENUH SEMANGAT pergi juga even macam-macam hal berlaku before nak sampai rumah cikgu memang takut giler tapi tak apa anggap ia PENGAJARAN and jangan buat macam tu lagi ...

bukan senang woo nak cari rumah cikgu kena pusing-pusing pusing hahhaa... ehhhh actually mudah ja cari dah ada number kan then ade pulak clue-clue yang memang memudahkan so apa lagi so easy...


bila masuk ja semua muka lapar ja hahhaa...
time kami semua sampai ada la budak kelas akaun kami pun seriusly segan la nak masuk hahah biasalah nama pun sangat bersopan santun so malu-malu kucing la bagai wahaha memang tak boleh blah ok.




cake chocolate cikgu sedap kalah secret recipe wehehehee.... and mee kari @ kuah aku unidentified tu mee apa main makan ja yang penting enak dimakan ...
first person yang memang akan makan habis mesti and yakin sekali is AYU hahaaa..

 

waktu ni semua dah kekeyangan tahap giga mega kilo nano pico semua tengah rest ja and semua muka happy ja especially in the middle hahahaa...


budak LELAKI MELAYU TERAKHIR tersangatlah PEMALU ok hahahhaa...
tak boleh blah ja diorg ni nk capture pic pun nk tutup muka bagai aduh hahahhaa...... apa la yg dimalukan sangat ..???


an tengah bergosip tu aku dengar ja hahaha
apa la yang si cik rayhan bergosip aku pun tak dapat dikenal pasti...


ni semua muka kaki posing ok sampaikan malam tu aku kena marah dengan someone sebab kenapalah kami ni suka sangat tangkap gambar and akan bawa kemana-mana ja camera ... hurmmm dia boleh tanya macam tu ada ka patut nampak sangat dia tak menghargai seni photographic betul la....
salah ka????

 


nak balik dah ni.... nak said bye bye bye dah before balik weheehee...
duit raya duit raya hehheee...

 

lastly aku nak juga la letak pic aku nie asyik pic org ja hehehe...
nak juga ada apa salahnya kan...

so done for the whole day...
bye..
see ya
NIGHT...














Khamis, 1 September 2011

Raya 2011

hidup dalam keluarga pak ali sememangnya banyak ceritera especially ceritera raya...
aku suka bila raya sebab banyak family balik then rumah tokwan aku semestinya penuh orang..
mahu tak penuh imagine anak tok aku ada 11 orang...
dan yang dh kahwin 8 orang dah jadi double..
campur my cousin lagi dlm 21 orang macam tu tapi tak semua la yang balik... sure la raya mesti kena bergilir-gilir. baru adil dan saksama...
macam-macam kisah dari before raya sampai esok tu nak raya pelbagai ceritera macam boleh buat cerpen sudah. hahhahaa.....
back to first raya ... hahhaa... memang best giler memang mcm2 kisah...

just picture told u everything ...


tahun ni family aku ambil warna tema purple...
see baju aku sama kan dengan mama aku ha kes baju ni pun ada kisah aduh semua yang berlaku ada kisah tersendiri .



family bujang + my grandparent tema greenish gitu hahaha paksu aku memang macam orang nak nikah ok serius ok hahahah memang lawak giler kalau korang tengok pic dekat bawah ni sure korang ingat dia nak kahwin 


boleh jadi cam ni '' aku nikahkan dikau dengan ....... '' hhahaha aku asyik kutuk paksu aku ja dia baca mampus den hahaha... btw dont worry sure dia tak baca hahahhaa....


ni family makcit zubai aku theme chocolate warna ni smart n nice bila pandang rasa lapar chocolate la pulak kalau makan chocolate DOVE sedap kan wah... yum yum...


acaq aku pilih tema greyniss tahun ni ramai giler orang pilih warna grey kawan aku pun ada yang tema grey memang tahun 2011 grey kot apa - apa ja lah yang penting duit raya masyuk hahhaa...


nak tahu AUNI FIRDINA and HAZIM ZUHAIL la raya yang paling nampak diorang happy and perkara yang aku tahu KAKI SNAP hahha memang banyak sungguh diorang jadi MODEL ok haha and most important PIC diorang comel and rasa cam nak kiss n hug je diorang.




hahaha see muka diorang happy kan memang la diorang ni jeles aku haha klau jadi budak-budak kan best haha tak payah nak control cantik ke macho ke memang sah-sah diorang dah nampak comel plus awesome 



sibling HAZIQAH HUZAIRAH and HAZIM ZUHAIL wah semangat koko hahaha... semangat sungguh diorang.


haziqah yang gorjess wah nice ribbon dear..

 

alisha dania the big eyes comel la dear wah wah wah wah i love u budak kecik bucuk masyam

 

auni how's ur raya??
hahha sure dia kata happy kan sampaikan wah tertidur malam tu awal letih maybe..
tapi yang paling best budak-budak zaman sekarang memang memilih duit raya kisah si budak kecik ni kan

tokwan : auni nah tolwan kasi duit raya
( hulur seringgit ja )
auni : tokwan tak pa auni dah ada
( sambil dia ambil juga )
see budak- budak zaman sekarang ni memilih duit ok tunjuk seringgit je dia cakap dah ada... hahaha nampak nye duit raya auni banyak ye hahaha.. tapi ambil juga hakhak...


penutup untuk hari raya pertama with PAK ALI'S FAMILY .... time to back home penat.
rehat berfb berblog bertidur. hahaha...
memang penat...
so said bye..
second raya aku x de bende nak cita tapi memang best juga sebab raya rumah kawan-kwan aku 
DE' QUEEN  n DE' KING 
yang paling aku tak boleh blah raya dekat rumah maha masyaallah malu habis kitaorang even dia buat open house sepatutnye main redah masuk ja tapi kami malu entah la kenapa....
apa-apa ja lah..
hahah..
so bye..
salam..

~SELAMAT HARI RAYA~