Isnin, 16 Januari 2012

Opinion : Jenis Jenis Manusia Di Facebook

assalamualaikum
selamat malam
macam mana hari ini ?
ok ?
feel better ?
worst ?
awkward ?

keputusan di tangan anda 

jom aku list jenis manusia manusia di facebook termasuk aku lah tu yang suka buat



1. manusia yang suka main game memang wall fb dia penuh dengan game. macam macam game sebut ja semua ada. macam macam ada. tak kira fish ville lah home ville lah farm ville lah etc.

2. manusia yang tahu add orang ja tegur tak pun. list friend dia sampai full sampai kena ada dua FB sebab FB first dah full.

3. manusia yang kerja buat event ja. yang jenis hati beku kalah iceberg. orang maki hamun dia pun. tak ada apa kesan. boleh lagi dia buat event. macam macam event. event hari ni makan dekat mamak pun dia buat. pening.

4. manusia yang setiap 5 minit update status. memang dia ikut cakap zukerberg betul. dah kata '' what's on ypur mind '' memang setiap 5 minit update status ja lah. kalah twitter. sampaikan dia nak terberak pun dia kasi tahu. #PARAH

5. manusia jenis ada 6 ke 10 FB then letak nama macam macam pulak tu. then add kita pastu menyamar buat buat nak berkenalan. #WhatTheFish

6. manusia yang jenis suka maki hamun orang tak kira lah dekat comment ka atau dekat wall orang. memang kaki maki hamun lah tak boleh buat apa dah. memang kalah komunis.

7. manusia jenis kaki like. pergh mahu kata dia memang like semua status orang la. tak kira status apa pun. nak buat macam mana FB ada button like sahaja cuba FB ada button dislike memang dia guna sebaik mungkin lah aku ingat.

8. manusia jenis asyik post video ja 24 jam per hari. memang wall dia video ja. tak kira video apa. asalkan video pergi ja wall dia mesti ada. kalah youtube.

9. manusia kaki buat group. memang kaki lah. tak boleh tangan dah. sebab memang suka sungguh dia buat group. sampaikan group tak penting pun dia buat. * Group Kaki Kentut * huih...

10. manusia yang jenis tak peduli hal orang lain. dia online atau offline orang tak sedar. dan motif dia buat fb pun tak jelas ? sebab dia langsung tak aktif FB tapi on9 24 jam. orang IM dia tak reply orang comment dia buat dunno. orang kutuk dia pun dia beku ja.




cukup 10 sahaja.
dan semua tu aku pernah buat.
jangan cakap korang tak tergolong nampak sangat tipu.


p/s : study belum lagi kalau failed tak memasal kena jumpa dengan pakcik misai lagi.
okbye.



3 ulasan:

ANA D berkata...

betul2..kdg2 pening duk bcnyer..hehehe..nice blog..done follow u

cik wanie Lovela (CWL) berkata...

betui gak

AMALINA YA'AKUB berkata...

ana : hehhehe... thanks yah..
cwl : memang btul :)