Khamis, 19 Januari 2012

TUTORIAL : Letak Lagu Dari Youtube

assalamualaikum
hye peeps
macam mana hari ini ?
ok ke ?
ka ada yang demam ? sakit tekak ? macam aku tak sihat. antibody semakin lemah.

so hari ni aku nak ajar 
nak letak lagu dalam blog tapi ambil dekat YOUTUBE
tanpa video kalau nak letak video pun boleh.

#contoh

let's begin


 1.cari video music yang korang obses dan  klik SHARE


 2. klik EMBED


3. dah klik . tick USE OLD EMBED CODE
copy code tu


4. design > add gadget > html/java script
paste kan code yang korang copy tadi dekat situ.

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/I2YzhhCXX2Y?version=3&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/I2YzhhCXX2Y?version=3&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>


5. tukar yang warna putih tu kepada
contoh dibawah

<object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/I2YzhhCXX2Y?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/I2YzhhCXX2Y?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>


6. done
so blog korang cerialah dengan lagu.
selamat mencuba.


1 ulasan:

akuamir berkata...

tanx! tapi susa la kene hafal na tukar yang mane ek