Selasa, 27 Mac 2012

Dia Dah Kahwin

assalamualaikum
hye peeps

Tumblr_m1iylolnt81qfyidao1_500_large

satu habit aku kan aku perasan la aku suka post entry pukul 12 macam tu tak tahu kenapa aku suka pilih waktu macam tu. awkward kan. ( jangan syak aku bangun lewat pulak )

tetiba korang dapat call pagi pagi 

" beb bulan depan aku nak kahwin kau jangan lupa datang "

" what ? "

" aku nak kahwin la. kau terkejut apa hal ? "

" seriusly ? awal nya "

" maybe it's better for me "

" oh okey. bila ? and tolong post wedding invitation "

" ok "

then hold. terkejut atau tak bila pagi pagi korang dapat call and tetiba dia kata dia dah nak kahwin. kita yang kawan baik dia ni. tak tahu bila masa dia bercinta? bila masa dia bertunang? bila masa dia merisik? tup tup tak ada warning tsunami bagai dia cakap dia dah nak kahwin. terkedu dan terkelu tak, dapat berita macam tu? mesti paling teruk pun reaksi mesti macam muka beruk kene belajar ABC la kan.

itu lah perasaan aku. dah la tak ada wedding card bagai main call ja cakap. then cepat pulak dia nak kahwin kan. mahu tak terkejut. kalau tetiba korang dapat call macam tu pun terkejut juga kan. tapi kalau kawan korang berumur 25 tahun +++ maybe reaksi terkedu terkelu ni tak perlu tapi kalau umur 15 tahun +++ nak kahwin as soon as possible mesti terkelu terkedu juga kan.

bayangkan dia kawan baik kita kot. tapi kita tak tahu apa apa tentang dia . mesti rasa spoil nya. kan?

so pada yang nak 
berkahwin
bernikah
bertunang
berisik
aku ucap congratulation seru korang untuk dapat jodoh dah ada. terima dengan hati yang terbuka. tapi jangan biarkan cinta melalaikan kita dengan hidup di dunia. ok. Allah dan Rasulluah perlu yang utama.

bye


12 ulasan:

♥ Cik Zack ♥ berkata...

hahhh ?? awalnyaaa. sis ni boyfie pon xdak lagi. lalalalala :D

CINTA UNTUK KITA berkata...

amin..;p

Rtp Farra Arisha berkata...

semoga acara pernikahannya berjalan lancar. amin..

shiema sufian berkata...

Semoga dia bahagia selalu dengan pasangannya (:

pha is berkata...

sama la.. dah 3 orang kawan yg sebagaya yg dah kawen... hehehe

roziahojijie berkata...

berapa umur nya ?

AMALINA YAAKUB berkata...

@♥ Cik Zack ♥ relex la sis.. enjoy dulu hahhaa

AMALINA YAAKUB berkata...

@CINTA UNTUK KITA :)

AMALINA YAAKUB berkata...

@Rtp Farra Arisha amin moga2 lah

AMALINA YAAKUB berkata...

@shiema sufian yes smoga dia bhgia

AMALINA YAAKUB berkata...

@pha is taniah utk diorg

AMALINA YAAKUB berkata...

@roziahojijie 18 maybe hhaha