Jumaat, 16 Mac 2012

Dunia Churp Churp

assalamualaikum
hye peeps

Tumblr_lzl9lqqmhs1qle78so1_500_large 

dalam korang masuk duk buat churp churp tu korang tahu tak apa yang boleh apa yang tak boleh waktu kita iklankan churp churp ?
mesti ada yang tak baca kan?

jom meh aku nak show benda apa yang boleh benda apa yang tak boleh.

yang DIBOLEHKAN 

- share di twitter

- share di facebook

- share di social network yang lain. 

- email kepada kawan.

yang DIHARAMKAN

- spam tak boleh.

- share di social media yang lain.

- share di laman web yang dicurigai ( laman web porno )

- guna kaedah auto untuk dapat klik

- guna mesej yang mengelirukan

- share di halaman peminat facebook churp churp

- guna laman web PTC ( pay to click ) ataupun tukar link

- buat email palsu dan acc palsu

- mesti mempunyai lebih dari 25 friend di facebook dan 25 follower di twitter

itu ja lah yang churp churp explain apa yang boleh apa yang tak boleh. aku hanya explainkan balik dalam blog so dah faham.
good job.

jangan nak kejar sangat lah duit ni kalau ada rezeki dapat la yang penting guna saluran yang betul kalau orang tu tak nak klik jangan sampai ugut dia nak pergi bunuh dia pulak. ishh tak ke benda bodoh tu.
yang penting waktu berblog kena la happy ja. 
apa yang penting semangat untuk berblog untuk kongsi ilmu bukan kejar duit okey !
good luck.


BTW aku ada satu tips kalau dah korang nak kejar duit sangat kan why not buka online shop ha? yang tu cepat sikit dapat duit. okey

bye


1 ulasan:

iyka syafika berkata...

oooo...ok2..thank..sy bru je buat churp2..tpi msh xphm psl dye.so..klau sy klik kat mne2 churp2 dlm blog follower sy.merekanya earning akan meningkat kn..then??mcmane dengan earning sy.jugak akan meningkat ataupun xde apa2 berlaku.=)