Khamis, 15 Mac 2012

Complicated's Woman

assalamualaikum
hye peeps


nampak tak formula dekat papan hitam tu. ha macam tu la susahnya nak faham seorang perempuan. dan perempuan ni sangat kompleks sampai kadang kadang lelaki give up nak faham perangai diorang yang sebenar . betul kan apa yang aku cakap ?

tapi sekali kita dah faham macam mana perempuan itu tak jadi masalah pun untuk korang faham dia. perempuan ni kompleks tapi dia fleksible.
believe me. perempuan ni special. am I ?

macam mana aku boleh buat entry ni sebab terbaca post one of friends aku yang ada dekat facebook.
nak besar sikit klik la gambar serta merta pertumbesaran dia berlaku.


ayat yang aku suka sekali yang aku dah petakkan tu.
nampak tak ? tak nampak ? meh aku nak show off ? kihkih 

" indeed we're special. look at ur mom. she expected u 9 month in her belly. dia melahirkan lagi. berpantang more than 1 month. susukan U dan pagi pagi dia dah bangun prepared breakfast. then buat semua household chores. then pergi kerja, balik rumah masak dekat family then lipat kain lagi. then macam tu lah seterusnya setiap hari. see? dia tak pernah mengeluh. so cukup if i use mom as an example. more than enough."

lepas korang baca ayat tu korang rasa apa? kalau aku? aku rasa something yang tak boleh nak describe bahawasanya mama aku sangat bernilai. tak da penganti. ok maybe korang tak rasa apa yang aku rasa sebab korang ada maid. maybe kan. tapi hargailah mak kita selagi kita masih hidup dan dia juga masih hidup.

LOVE YOU MOM.
rasa macam nak kiss and hug mama aku ja kahkahkah.
appreciate dia sangat sangat.

you're special as a woman mom.


3 ulasan:

Nurul Amanina berkata...

saya sayang emak saya :D

cik ika berkata...

sgt2 suka entri ni..mak..rindu kt mak..

shiema sufian berkata...

shiema sayaang ummi shiema. yes, woman is complicated (: