Selasa, 3 April 2012

Buffered Earning

assalamualaikum
hye peeps


saja ja nak cakap aku dapat BE wahahha please la jangan jeles kahkahkah ( tetiba mengada ngada pulak amalina ni, hempuk kang )

just nak cakap thanks la mr.nuff bagi BE ewah.

aku dapat BE dari inti college. kalau korang nampak ada iklan bawah entry aku dari inti college ha yang tu la BE. 

BE ni apa ?
buffered earning.
kihkihkih sebenarnya kan. BE ni kita boleh dapat kalau kita rajin post entry dekat blog kita. dalam 5 kali sehari ka? kalau UV tak sampai 500 pun tak pa la. sebab UV aku tak da la sehari 500 just 200 ja pun. so BE ni macam imbuhan bagi blogger yang rajin macam tu.

kalau tak dapat BE tu jangan la pergi delete blog pulak relex la nanti nanti dapat la tu kalau korang rajin update entry macam korang rajin update status facebook and tweet dekat twitter. siapa rajin dia la dapat siapa malas dia la ketinggalan. hidup ni unik kan.

tapi apa yang penting niat BLOGGING tu apa? kalau sekadar nak FAMOUS | DUIT better pergi ikut cara najwa tu cepat sikit hohoho. jadi kalau korang dapat duit dalam dunia blogging ni anggap lah ianya satu rezeki mungkin boleh jadi part time career untuk korang. who knows kan dengan blogging tetiba korang boleh beli private island sebiji. siapa tau. tuah kucing nampak ditompoknya tuah manusia nampak diblognya huahuhahua.

so 
HAPPY BLOGGING
jangan mudah putus asa chaiyok chaiyok !
good luck blogger !

bye



13 ulasan:

Miss Yaya ★ berkata...

Wah ! Tahniah-2

shadhira berkata...

serius akak paling suka baca ayat2 entry awak yg sempoi gila nih.. hihi.. niat blogging tu apa? part tu n seterusnya...senyum ja sensorang bc..

Cik Adieb berkata...

Mula2 dulu sy x taw yg blog ni boleh wat duit :D

AMALINA YAAKUB berkata...

@Miss Yaya ★ makasih :)

AMALINA YAAKUB berkata...

@shadhira hehhe eh ada juga yg suka hahah ingt kan sy dh syok sndri dah wktu tulis entry kihkihkih

AMALINA YAAKUB berkata...

@Cik Adieb skrg dh tahu kan slmat membuat duit dgn blogging hehhe

shadhira berkata...

@AMALINA YAAKUB hihi..mesti la ada..

shiema sufian berkata...

nice. chaiyooook, and the modt important is niat tu Lillahi Taala (:

_mauhaha_corner berkata...

tahniah...^^

NoRfArAhiN berkata...

waa.thniah..tp xckup masa la nk update smpai 5 kali sehari.hee

AMALINA YAAKUB berkata...

@shiema sufian yes btul kak shiema niat kena tetap

AMALINA YAAKUB berkata...

@_mauhaha_corner makasih dear

AMALINA YAAKUB berkata...

@NoRfArAhiN hahaha farahin tu la kan.. nk update tu seksa tu..