Sabtu, 21 April 2012

Soalan Lagi

assalamualaikum
hye peeps

Tumblr_lzla0fjxz51r1zev1o1_500_large

weheeeeeeeeeeee morning sihat tak hari ini? how's life? ekekekek hari yang sungguh mulia lagi indah ni aku nak jawab soalan soalan yang mampu buat manusia manusia tercekik cokodok 88 ketul di halkum. so jom kita jawab.



kebanyakkan entry korang pasal apa?
- personal life
- giveaway. contest. segmen

berapa kerap setiap post korang?
- ikut kerajinan seorang Amalina Yaakub

sehari berapa jam korang spend untuk blog??
- kalau aku sihat insyallah lama juga aku spend tapi kalau aku tak sihat selaluny aku tak on pun aku tidur ja

boleh dapat duit kew dgn blog ney?
- insyallah boleh kalau cara korang untuk dapat duit guna cara yang betul.

ada ka yang nak baca blog kau?
- tak ada. ( aku pun tak sure ada atau tidak ) maybe ada maybe tak ada.

ramai tak follower kau?
- ramai ka tak ramai ka aku rasa macam tak kisah la sebab aku nak readers.

adakah anda rajin meng'blogwalking" blog lain??
- kalau ada masa aku BW la ataupun bila diorang comment blog aku, aku pergi la balik blog diorang.

bagaimana cara u'olls nak mencari follower??
- ping entry di group group facebook ( aku join 50 group facebook )
- ping entry di personal facebook aku dari situ pun kita akan dapat reader maybe dari kalangan keluarga.

macam mana nak buat org suka dengan blog kite?
- tulis seikhlas yang mungkin. kalau waktu kita type kita rasa malas readers boleh tahu kita malas nak type tapi kita type juga sebab nak kejar traffic kan? 

3 top blogger?
- tak ada blogger yang top yang ada cuma blogger yang diminati hasil penulisan dia. kan?
- cik epal ( blog picisan yang banyak menternak lemak )
- ben ashaari ( blog yang banyak share pengalaman )
- nasir hamzah ( blog yang merungkai misteri )
- nurul badiah lai ( banyak bagi motivasi )

dah siap soalan soalan yang boleh buat aku tercekik cokodok yang tok aku buat. kalau korang nak jawab juga jawab ja tak da siapa pun nak larang. jangan malu jangan segan jawab dengan hati yang happy.

bye


5 ulasan:

✿ pink velvet ✿ berkata...

mcm nak buat je soalan2 ni ... tapi maleh nau nak taip, huhu~

raihahhilman berkata...

hi awak..bosan la..nak awak..nak awakkkk

nasir hamzah berkata...

tengah2 syok baca entry ni, tekezut tengok ada nama nasir hamzah..hehe jap nak loncat jap.. thanks amalina..

shiema sufian berkata...

Shiema pun mostly tulis entry pasal personal life. Sekarang dah kurg join contest and what so ever sebab mals. Sory dah lama tak blogwalkiing, sibuk. so jarang lah singgah blog adik. Sorry ye.

9n0L4 berkata...

nasik baik tercekik cekodok, kalau tercekik biji durian, cmne agknye. hee.