Khamis, 21 Jun 2012

Hospital ? No!

assalamualaikum
hye peeps

Fachada-g_large

fuhh kalau la MALAYSIA ada hospital macam dekat atas tu sah aku sanggup duduk berbulan bulan pun tak pa tapi make sure nurse dan dokter dia caring plus loving la kalau sekadar hospital ja cantik dokter dan nurse perangai nauzubillah hurmmm sah orang tak pergi. nurse dan dokter sangat memainkan peranan dalam institusi yang dipanggil perkhidmatan kesihatan.

whole day di hospital kesukaan ku sangatlah azab okey aku cakap SANGAT AZAB rasa macam nak baling ja nurse yang ada dekat situ dengan kerusi buang lapan puluh lapan bijik. ( kata hospital kesukaan tapi azab ) so sila terbalikkan statement di atas. hospital tempat yang paling aku tak suka sekali dan aku memang tak suka dengan dokter lagi la aku tak suka. nampak diorang pun aku dah tak boleh inikan pulak nak jumpa diorang secara personal lagi la nervous berbelas belas. adrenalin dan dan meningkat beb.

buat medical check up dekat hospital rasa macam buat operation kalau nak tau. baru medical check up kot rasa dah macam lemas dalam laut cina selatan dah. rimas, pening, marah, geram semua perasaan negatif bercampur baur. sangat pening kepala okey. benci perasaan sebegini bila di hospital kesayangan okey !

nak sampai hospital tu macam macam dugaan ada. cisss.. dah la tersesat tengah tengah bandar sebab nk cari hopsital tu tak jumpa satu signboard pun tak da yang nak tunjuk hospital tu, macam apa ja. penat kami duk atas jalan saja nak dekat 2 jam pusing pusing kot situ macam hampeh ja. lalu jalan yang sama berulang kali pulak tu serius memalukan. at the end tanya pakcik jual newspaper tepi jalan. finally sampai juga.

oh hospital kenapa susah sangat ingin mencari anda ? wah gitu. then jumpa receptionist dekat situ cakap nak buat medical check up. kene ikut kaunter kaunter pulak, first pergi kaunter 5, bagi borang bayar duit then kene pergi kaunter untuk x-ray so oh seriusly memalukan bab x-ray malas nak cerita. faham faham ja la noh. lepas tu urine test, arghh ni satu hal lagi aku cukup tak boleh dengan benda alah ni. aku nak termuntah seriusly. teruk sungguh Amalina. then pergi kaunter 8 pulak untuk check darah, tinggi, nadi, berat, mata ( semua itu aku normal ). then pergi kaunter 1 balik ambil card pesakit luar aishh then pergi kaunter 8 balik baru la dapat jumpa dokter dan sahkan. so habis disitu. ( dokter baik but nurse ya Allah malas nak cakap ).

kami duduk hospital dari pukul 11 pagi sampai 5 petang lama tak lama dah rasa macam jadi pekerja dekat hospital ja rasanya. dengan breakfast pun tak, lunch pun tak dinner baru jumpa yang bernama makanan memang lapar macam orang ta makan seminggu gayanya. hahaha.

itulah kisah aku sehari di hospital
" KESUKAAN dan KESAYANGAN "
( nak termuntah aku baca )
bye
see you.

p/s : abelardo vazquez hensem, pandai dia main piano and gitar plus ukulele oh aku * melt * dengan dia macam mana macam mana. ok dah :P


Ahad, 17 Jun 2012

Father's Day

assalamualaikum
hye peeps

380232_412178245493895_884699105_n_large

17 june 2012
aku nak ucap happy father's day kepada ayah ayah yang berada di dunia ini dan yang bakal menjadi seorang ayah juga. dan yang paling diberi keutamaan of course la my ABAH .. love u abah sebab abah now ur daughter still can alive and still can say thank you for everything. without you i'm nothing to be here, and without you i don't think i can still be a human.

abah aku adalah seorang lelaki yang teristimewa dalam hati aku, walaupun beribu lelaki yang bakal muncul dalam hidup aku nanti tetap abah aku adalah lelaki yang paling penting dalam hidup Amalina Yaakub.

" if one day i found my prince, abah u still my king in my heart "

abah aku tak pernah ajar aku menggunakan kekerasan, cuma bila aku buat salah marah itu pasti tapi nak rotan, tampar cubit dan seangkatan denganya seriously abah aku tak pernah buat. kalau mama yes la. cubit itu perkara biasa tapi kalau abah memang tangan dia tak pernah kena dibadan aku except salam tu tetap la tangan dia. wahahah.

" any man can be a father, but it takes a special person to be a ABAH "

abah aku tak hensem
abah aku tak macho
abah aku tak kaya
abah aku tak lawak
abah aku banyak kekurangan
tetapi
dia tetap PERFECT dimata aku dan tetap SUPERHERO pujaan aku. yes i love u more than u love me abah.

" a true father is hard to come by, but a truly special thing "

so selamat hari bapa kepada abah
encik yaakub
we love u from ur wife and ur daughter <3

bye
special this for u