Jumaat, 13 Julai 2012

Polimas : Orientasi

assalamualaikum
hye peeps

Tumblr_lwvm01m4zc1qhwad3o1_500_large

hye hye hye geng :) macam mana hari hari anda adakah dikelilingi bahagia? jangan jadi macam aku sudah 5 hari aku join orientasi nauzubillah azab tak tahan der. rasa nak lari ja dari tempat tu wahahaha. first day masuk dah kena macam macam tak tahan beb tu selamat la bukan buat dalam dewan dia lagi ( batch kami untung dewan terbakar wahahah ) buat dekat luar tak da la kene dera sangat tapi rasa terdera la juga.

5 hari dengan JPP best agak best tapi bosan pun agak bosan juga sebab asyik dengar taklimat ja. memang mengantuk habis nak nak time time genting pukul 2 ke 4 petang tu aduhai mata macam berat ja nak buka tapi nak tak nak kena buka juga la kalau tak mahu kena snap dengan fasilitator then tunjuk slide dekat public pic kita tengah tidur giler malu la beb hahaha.

agak rasa terseksa di sana memandangkan kami ni semua tak pernah kena maca tu bayangkan 5 minit untuk makan + tukar baju + ambil wuduk = memang awesome okey. dari dataran HEP nak pergi pusat islam jauh kot nak balik hostel lagi la kalau tak da benda penting semua pakat tak naik hostel dah, buat penat ja naik hostel. fuhhh memang aku rasa waktu tu diri aku macam apa lagi. mandi pun 2 minit ja kadang kadang tak sempat mandi pun. arghh dah rasa macam duduk dalam tahanan hahaha. tapi it's a good experience.

yang lawaknya duduk dekat sana asyik belajar tepuk tepuk hahaha macam macam tepuk ada. korang nak tepuk jenis apa?
- tepuk tepuk tepuk nyamuk
- tepuk tepuk tepuk sin chan
- tepuk tepuk tepuk action camen
- tepuk tepuk tepuk kau ada
- tepuk tepuk tepuk terima kasih
pilih pilih yang mana korang nak try boleh aku buat tutorial nak ajar korang semua tepuk tepuk hahaha. 

lagu paling best aku belajar dekat sana lagu DEMI MATAHARI lagu dia sangat menyentuh hati aku dekat lirik last tu aku tak tahu kenapa. memang menusuk kalbu okey. 


dengar la best wooo then kalau nak buat sekali dengan gaya gaya sila search youtube . aku minat lagu ni sesangat memang menyentuh hati tak rugi dengar okey hahaha. 

aku baca satu status one of member group politeknik yang kami join hahaha. best apa yang dia gambarkan tapi bunyi macam lawak pun ada tapi yes it is ( ni kalau YDP ka NYPD ka members JPP baca ka mahu kene saman ni ) 


ayat bawah nama tu perlu di hitamkan kalau lah dia baca mahu kami kene saman tak sanggup cik oii. itulah apa yang boleh digambarkan hehehe. 

yg number
1. kitaorang belajar lawak sungguh maybe nak suruh kami happy kot
2. makan kene laju laju kot. memang kalau tercekik tak sempat cari air la. perghhhhhhh
3. macam aku cakap tadi macam macam tepuk ada.
4. pengemis? hahaha pengemis yang pakai baju batik hehehe. kami makan tepi tu ja sebab tempat nak makan tak da kalau dekat cafe mana nak boleh muat sampai 1000++++ tu.
5. buat salah saman. tak da lesen masuk dalam kawasan politeknik kena saman, parking tak betul saman wahahah sedia duit banyak banyak sekian~~~~~

yang sangat best ialah ready ja kami nak pergi padang hujan hahah memang tak sempat pun JPP nak buli kami semua dekat padang sebab 2 hari ada calagas tu dua dua hari hujan oh sangat kesian okey. itulah kuasa Allah ... :) sila senyum sampai ke telinga.

~~~~~~~~~ sambung story bila aku ada masa dan kerajinan hahaha ~~~~~~~~~~

bye
ahad ni kelas dah mula. pack sungguh jadual.


disinilah ilmu bakal dituntut sehingga ke lubang cacing ececeh :P.
kalau pandai sila teka dimanakah ia? hekhekhek