Khamis, 13 September 2012

Polimas : Cik Azfa Ruhaya

assalamualaikum
hye peeps

- RED VILLAGE GRILL & SHABU SHABU RESTAURANT -

first time aku dengar nama shabu shabu aku rasa awkward yah ( maksud benda tu steamboat dalam bahasa melayu ) nama ja orang kedah tapi TESCO nak cari pun sesat tambah tambah nak cari shabu shabu ni lagi lagi la sesat hahaha ( memang rasa oh man Amalina baik buang negeri ja kalau macam ni nak cari TESCO ALOR SETAR pun tak tahu ) ya la macam mana nak tahu kalau bila pergi TESCO ja bukan aku yang drive orang lain yang drive aku ni tahu naik ja bukan tahu jalan pun. so nasib la.


so finally jumpa la ini shabu shabu hahaha.
tujuan aku dan DAT1A pergi this shabu shabu nak buat party farewell untuk CIK AZFA RUHAYA as our practical lecturer untuk subject statistic dan principle of marketing. hari ni 13 september 2012 as last day dia dekat POLIMAS so kami buat la malam 12 september 2012 tu sedikit party untuk dia sebagai ucapan TERIMA KASIH CIK AZFA RUHAYA.

dan apa yang lebih tangkap gambar yang lebih hahaha. serius kami akan rindu cik azfa nanti. cik azfa lecturer the best la. best cik azfa ajar dan apa yang penting apa yang cik azfa ajar FAHAM itu yang penting. 


depan shabu shabu hahaha oh inilah muka muka keriangan untuk buat party hahaha. 

- nadiah, dian, saida, ika, amalina, dayah, tikah -


get ready untuk penuhkan perut lepas ini hahaha. muka semua lapar ja aku tengok waktu ni.


hadiah jangan dilupakan !


yang coklat itulah cik azfa hehehe. comelkan ( sila angguk semua )


ha tudia malam tu semua asyik nak snap dengan cik Azfa ja hahaha memang kami ni semua giler camera pantang nampak camera mula la. 

" weyh weyh nak masuk nak masuk " hahaha 


hanya 5 orang ini sahaja puteri kelas DAT1A oh so kesian hahaha.

dan pukul 11 malam juga la baru sampai rumah hahaha.
btw event ni sangat awesome sebab ada lecturer yang awesome dan semestinya ada student DAT1A yang awesome juga hahaha yang pasti aku la tu yang awesome hahaha ( ok perasan ).

so CIK AZFA semoga berjaya menjadi seorang lecturer yang mampu membuatkan semua student rasa awesome jadi student cik azfa hahaha ( macam kami :P ). dan semoga cik azfa berjaya dalam apa jua cik azfa lakukan. kami doakan cik azfa berjaya :) bye , umur panjang kita jumpa lagi. THANKS.



( tukar la cikgu kepada lecturer :P )
bye


Khamis, 6 September 2012

Polimas : Surprise

assalamualaikum
hye peeps
( aku rasa update aku kali ni akan jadi panjang sebab aku cerita dari mula sampai akhir ) hehehe rajin pulak aku nak menaip panjang panjang kan.

cerita bermula jom korang semua jadilah pembaca lara sebab aku nak mula jadi penglipur lara sudah hahaha :P

 - 4 SEPTEMBER 2012 - ( a date i should remember i thought )
macam biasa masuk kelas, kan then hari selasa tu kelas lewat so aku pun relex relex ja tetiba atikah, hidayah, ika, saida diorang pelik sangat hari tu aku tak sure sebab apa, diorang cakap bisik bisik kot pagi tu then nak cakap dengan aku pun susah aku pun rasa macam pelik ja, aku rasa " la diorang ni dah kenapa pulak kan hari ni? masalah apa menda pulak tetiba tak nak cakap dengan aku " giler half day tu agak sedih la masuk kelas sob sob sob sampainya hati masing masing kan.

tetiba habis kelas ternampak status budak bawah ni post dekat facebook, aku pun lagi la rasa tersentap kot " sampainya hati semua plan tapi tak nak ajak aku sekali pulak tu " lagi lagi la bertambah sedih. sob sob sob then IM kawan amu miera halim shared kisah sedih dekat dia, sambil nangis nangis kot sebab sedih sangat rasa macam esok tak mau dah pergi kelas rasa macam nak pindah ar ( over ok over ok sila jangan percaya ) 

:(

then kak hazimi ajak la pergi tasek darulaman petang tu serius dengan mood tak da then dengan malas lagi dengan panas kot hari tu memang giler tak nak pergi ar then satu lagi kepelikkan bila kak zimi paksa paksa juga kot aku pergi tasek, dia kata kononya nak rest dengan nad. aku pun aishh tengok muka dia kesian la pulak so jom ja la boleh la aku cuci cuci mata tengok benda hijau tenang hati kan.

so sampai dekat situ zimi jalan kemain laju kot serupa apa lagi pelik sungguh, then dia call nad then cakap dalam telefon tu duk macam ni " ereraaaera ergtrghyrb  " satu patah aku tak faham so biar kan ja la dia. 
then dia tarik aku p dekat satu tempat tu hahah aku nampak dah siapa yang ada dekat situ seriusly rasa pelik kot " eh diorang ni buat apa? " macam tu la then diorang menjerit

" HAPPY BIRTHDAY AMALINA "
terharu tak terharu tak diorang boleh tanya mau tak terharu, terharu giler kot rasa nak nangis ja time tu sebab serius rasa terkejut dan happy giler hahaha.
then nad boleh kata " mesti hg ingat kami lupa birthday hg kan? " hhahaha actually birthday aku dah lepas berminggu minggu kot . that's why aku tak sangka ar kan. dan aku berterima kasih sangat sangat sayang hangpa semua tau tak. hohoho meh sini sikit nak hug and kiss sikit hahaha. :)


thanks guys for this cake ! memang tak sangka hahaha.
thanks atikah, saida, diana, ika, dayah, tinggi, syifa, zimi, nad, za, and parish haha one more hafiz hahaha as driver kawan kawan aku. nak bawak datang ke tasek.


ok fine tak boleh belah diorang nyanyi aku rasa macam aku budak budak waktu diorang nyanyi hahaha tapi awesome. much love guys <3


jom potong dan buat wish sempena umur 18 tahun ni eh silap 12 tahun hahaha
" hopefully aku sihat, family aku baik baik ja dan semua kawan kawan aku bahagia dengan kehidupan yang korang semua pilih amin "



btw mak nad sanggup masak bihun untuk kami semua. yummy hahaha thanks okey.


tetiba semua nak suap suap ni rasa macam boss la pulak kan, aku kan suka jadi boss hahaha. 



nad pun nak buat buat sweet sweet jugak hhaha


tetiba time dayah aku kena suap dia bukan dia suap aku hahaha. 


ini tinggi, dia sangat tinggi dan tinggi hahaha.
btw dia lah selalu jadi peneman aku waktu aku tunggu zimi kalau kelas dia habis lewat. memang tinggi terbaik lah hahha.


oh man mula dah sesi calit mencalit krim ni cek tak suka ni hahaha
ika ketua. siap ika birthday hg aku calit telur hahaha


oh no my face !


peace sila buat muka tak bersalah sebab dah calit krim !


muka comot comot ada hati nak snap pic hahaha


then diorang paksa aku buka hadiah hahah oh so sweet lagi sebab hadiah tu sangat sweet hahaha
macam tuan yang dapat tu juga ( sila muntah hijau atas pujian tadi )


sila terbalikkan kepala anda hahaha



tetiba tadaaaaaaaaa kenapa baling tepung ok fine memang korang kejam hahaha.
btw best giler kot kan kejar kejar kan hahha.
tepung nasib kau la kami bukan nak buat kuih tapi nak baling oh membazir la macam ni hahaha 


semua dah siap siap nak balik dah. 
dah pukul 6 lebih dah .
happy!
it's happy! 
dan thanks sebab shared duit just nak buat semua benda ni
aku tenampak nad bagi bill dekat ika hahaha

THANKS SO MUCH DAT1A
LOVE YOU GUYS MUCH MUCH MUCH hahaha
birthday korang siap la aku get ready dengan telur hahaha
baru korang tahu :P
- best moment -

bye


Sabtu, 1 September 2012

I Love You

assalamualaikum
hye peeps

90235664_0875bd17febebzsup_2639_eb3acb878d_large

tajuk kemain kau ya amalina i love you bagai entah pape ja kau ni sekarang kan duk ber i love you. euwwww not my type okey duk say i love you dekat orang, not me not me .

ermmmm i just wanna say thank you because i'm still jumpa dengan bulan september hahaha
bye August saya sayang awak okey sebab you make my day on that month awesome hehehe.

so hye mr.september be nice to me.
dan semoga Allah memberkati kita di bulan september ini.
apa apa pun good luck in life
siapa yang birthday bulan september happy birthday okey 
wishing you have a happy life :)

dan finally
selamat hari merdeka yang ke 55 pada semalam 31 August 2012.
bersyukur sangat sebab aku dilahirkan di negara yang aman dan damai , alhamdulilah :)
hargailah apa yang kita ada sekarang kalau dah hilang tiada guna lagi .