Ahad, 17 Julai 2016

Review : NYX Soft Matte Lip Cream (SMLC) code 02 and 04.

Assalamualaikum,

Another post tentang review beauty product lagi, banyak produk yang aku nak share dengan ge-gadis dan pe-puan semua. Alang alang cuti sem yang begitu panjang sekali ni, apa salahnya kalau aku kongsi apa yang aku guna dengan kita kita semua. 

Aku nak share lips cream yang aku currently suka/minat/jatuh cinta pada pandangan pertama lah. Sebenarnya dah banyak lips cream ni dekat market tapi itulah aku tetap suka NYX juga since bibir aku sangat sensitive, kalau salah ja aku pakai apa apa, mula lah dia start jadi kering dan around bibir aku tu sangat merah macam udang bakar. seriously ngeri. 

Bila aku guna SMLC ni alhamdulilah, tak ada apa apa lagi yang boleh menyebabkan bibir aku jadi bukan bukan, so aku stick dengan brand ni. Itupun aku guna 2 shades ja code 02 (Stockholm) dan code 04 (London) jenis nude color, even aku tak suka color yang terlalu menyerlah keseksian bibir sangat lol :P. tak silap aku dia ada around 34 shades macam tu dari nude color to dark color. 


Aku start minat SMLC belajar dari collegemates aku dekat UPM, bebudak ni sangat suka makeup join pulak aku yang memang minat ha mula lah, asal tak ada kerja kami buat lah tutorial makeup dalam bilik, pastu keluar lah perangai sorang sorang hahaha :) rindu pulak. 


code 02 and 04 

code 02 (Stockholm) - color dia jenis pinkish sikit sangat sweet kalau pakai, untuk pengehtahuan la kan, code 02 selalu out of stock dekat Sephora. banyak kali juga aku nak pergi cari memang tak ada stock, so nasib aku baik satu hari tu, stock baru sampai so banyak sangat stock NYX bersusun dekat rack. apa lagi should grab then guys. Color ni sesuai untuk semua jenis warna kulit, aku jenis kulit gelap sikit so aku try still masuk dengan warna kulit, kawan aku yang semua geng geng plawlessss putih gebu melepak lagi lah sesuai kan. so jangan risau tentang warna kulit, just try it on. Be confident thats it. 


code 02. 

Code 04 (London) - color dia nude sikit, sangat sesuai pada yang suka "no makeup look" dia tak ada lah terlalu menonjol sangat, dia macam ikut warna bibir kita, kalau pakai dengan tak pakai tu kadang kadang sama ja warna tapi kita rasa la perbezaan dia. nampak! tapi tak ada la banyak macam pakai lips color merah makngah tu ha. aku suka guna untuk "everyday look" la macam pergi kelas calit la sikit, bagi nampak afford kau rajin nak pergi kelas, kadang-kadang pergi muka togel ja, nampak la kemalasan student kat situ. aku pun ada juga hari malas okey. 


code 04 - tak ada beza kan, tapi still lembapkan bibir.

Salah satu sebab aku suka SMLC ni sebab bau, dia bau coklat sangat sedap rasa macam nak makan yumyum :) kalau tak bau coklat maybe bukan yang original, hati hati la sekarang ni banyak sangat matte lips yang tak original, maybe lah dia lagi murah sebab dalam RM10 dah boleh dapat tapi nanti bibir jadi or naik yang bukan bukan, susah juga nanti. nak heal sesuatu sangat ambil masa yang lama. bibir aku pernah breakout dulu disebabkan hal hal yang macam ni, almost setahun juga nak rawat, dan dalam setahun tu aku cuma boleh guna lip balm yang memang no color. seksa! bila berpeluh, sangat pedih sakit memerah bagai. so aku pesan satu, hati hati bila beli produk ni. 

Harga : RM28 something macam tu boleh cari SMLC ni dekat Sephora, semua outlet Sephora insyaallah ada jangan risau, dan jangan lupa try la dulu okey ka tidak dengan awak awak semua. karang beli salah shades sangat leceh. tapi kalau jenis hentam ja macam aku, okey ja. cuma still shades yang pastel color lah. baru nampak sweet, baru nampak perempuan sikit. hikhok :P 


okey bye dari Amalina Yaakub yang jarang nak serious dengan apa yang dia buat. 
"You only has 1 life and 1 chance, so dont take seriously and be happy, dont forget to enjoy every moment you have with your love."

bye, nanti aku review scrub muka pulak. kalau rajin insyaallah esok, kalau malas maybe bulan depan. hahaha. :p 


Tiada ulasan: