Ahad, 10 November 2013

Hidup

Assalamualaikum
hye peeps


duduk menghadap cahaya malam sambil ditemani secawan milo tanpa gula, rasa hidup bagaikan diawang awangan, bagai sahaja mahu terbang, terbang tinggi ke bintang dan bulan, lari dari segala masalah, lari dari semua manusia yang bertopengkan kejahatan. ingin terbang terbang dan terus terbang, hilang ke dunia penuh dengan bunga, dan penghidupan yang ceria. angan angan dikala malam menjelma. 

hidup muncul bila kita tak merancang ianya akan terjadi untuk kita, tapi setiap apa yang terjadi punya hikmah, punya alasan, punya maksud bagi segala soalan yang ditanya. aku sering bertanya itu dan ini, dan hari demi hari aku jumpa setiap  soalan yang ada, hampir dipenuhi jawapan, semakin usia kita meningkat semakin kita temui jawapan bagi setiap soalan yang sering kita bertanya.

hidup yang kita lalui bukan kita yang pilih tapi inilah yang diberi yang kita harus jalani, kerana ianya punya hikmah setiap hidup yang kita jalani, kenapa kita masih mahu marah atas apa yang diberi? 

jangan pernah menyesal atas setiap keputusan yang dibuat dalam hidup, kerana inilah yang kita pilih, sama ada buruk atau baik kita harus jalani dengan sebaiknya. sebab itu lah munculnya 

" keputusan hari ini adalah masa hadapan "

hari ini kau memutuskan untuk apa? dan itu lah yang akan terjadi di masa hadapan kau. buruk, buruk lah ia, baik, baik lah ia. sebelum membuat sesuatu fikir lah apa yang terbaik . pasti kita temui jawapan. 

teruskan berjuang untuk masa depan diri sendiri.

selamat malam
semoga hari esok lebih baik dari hari ini dan membawa seribu makna pada insan yang lemah seperti aku. 

p/s : selamat bercuti pada yang bercuti






Rabu, 6 November 2013

My Dear !

Assalamualaikum
hye peeps


3 November
every year tarikh ni menjadi tarikh yang wajib diingati, tarikh yang banyak makna, tarikh yang menjadikan aku seorang kakak, dan tunjukkan pada hari itu aku dah besar dan layak untuk berdikari dan layak untuk menjadi pelindung pada seorang adik. tapi sayang aku hanya bergelar kakak, tapi tak pernah menjadi seperti kakak, hanya gelaran dihati, mungkin. gelaran yang aku sendiri cipta untuk diri sedangkan abah aku panggil aku adik hehe :)

so yeah tarikh itu engkau pergi dari kami, dihari yang sama kau muncul dan dihari yang sama kau pergi. waktu itu aku masih belum tahu apa itu kasih sayang apa itu cinta tapi aku tahu aku ada adik. yes. tapi sayannya kau milik DIA, bila DIA inginkan kau, kau harus pergi meninggalkan insan yang melahirkan kau, meninggalkan seorang yang bertungkus lumus mencari rezeki dan meninggalkan seorang gadis yang masih kecil yang baru ingin menyentuh dan mengenali kau. 

setiap kejadian ada hikmahnya, mungkin disini bukan dunia kau, disana dunia kau. bersama dengan orang orang yang beriman, kau masih kecil, masih suci dan terlalu suci untuk dikotorkan sayang. 

apa yang kau perlu tahu aku sentiasa sayang dan kau sentiasa dihati. takkan pernah ada seorang gadis pun dapat mengantikkan kau disatu sudut hati ini. tanpa kau dengan aku, menjadikan aku seorang yang sangat manja, dan menjadikan aku seorang yang keras kepala dan hanya ingin menang sendiri, banyak negative dari positive tapi itulah hakikat anak tunggal kan. 

dulu aku pernah kata aku inginkan kau disini, main bersama, membesar bersama, lalui kehidupan bersama, pegang tangan bersama mama dan abah lalui hari hari yang akan mendatang. itu impian aku, mungkin suatu saat nanti disana kita boleh bersama. 

hidup didunia terlalu perit untuk digambarkan, syurga dunia yang diagungkan itu hanya untuk insan yang hanyut dalam syurga mainanya, dunia bukan untuk bergembira tapi ujian untuk kita lalui yang keputusannya nanti yang kita akan dapat. jika gembira dunia sahaja yang kita mahukan jadi hidup kita hanya sia sia. umur bukan untuk dimainkan. 

so selamat hari lahir my dear
semoga berbahagia disana
Al-Fatihah 

Selasa, 15 Oktober 2013

Fear Factor's Dat3a

 assalamualaikum
hye hye
happy end's adha.
aku malas nak cerita hari raya adha jadi aku cerita fear factor's dat3a yang kami anjurkan disebabkan oleh mini project untuk subject soft skill, biasalah sem depan dah nak practical so wajib lah ambil subject soft skill untuk mantapkan diri dengan leadership management. oh well actually i'm not a good lead. even to lead myself. 


dalam masa 2 jam kami habiskan event kami memang agak kekangan waktu sebab petang ada orang nak guna padang, jadi kena bajet masa betul betul cukup waktu, and make sure before pukul 4 dah habis. so alhamdulilah memang sempat dan fun sangat. dan tengok lah muka bahagia kami bersama.



oh yes aku as facilitator untuk mereka kihkihkih, kami yang kuning urusetia, jadi maaflah atas pembulian yang tidak disengajakan yang sebenarnya dengan niat. hahaha.


dan congratulation untuk warna hijau atas kejuaraan anda, jangan riak la woii hahaha..



dan yang paling best muka masing masing mesti kena juga kotor, oh yess fasi pun kena ini tidak adil, habis tepung plus air water colour. 
dan semua ini adalah moment yang akan diingat, oh memory untuk DAT3A.

p/s : maaf atas ketidaksengajaan hehehe.


Sabtu, 12 Oktober 2013

Anugerah Ketua Jabatan Semester 2

Assalamualaikum



3 oktober 2013 
kenangan yang indah untuk dikenang hasil penat lelah selama 1 sem untuk meraih anugerah yang walaupun kecil tapi bermakna dihati, bagai usaha yang telah dibuat dibalas dengan sesuatu yang sungguh membahagiakan. mungkin ada yang melihat ianya hanya benda kecil yang berlaku dalam hidup tapi bagi aku ianya besar dalam hidup, kenangan yang tak mungkin aku dapat tanpa usaha dan penat lelah sepanjang menjadi seorang student di semester 2.

walaupun pada mulanya aku sangat benci akan bidang yang aku ambil, hanya masuk sebab dipaksa oleh insan insan di sekeliling aku tapi aku cuba berada disini, walaupun hati sering menolak namun akal mendahului segalanya bila akal mencuba untuk melawan kata hati, dan alhamdulilah semester 3 akan sampai ke penghujungnya.



dan inilah DAT2A sesi Dis 2012.
20 orang dapat AKJ hanya 7 orang hampir AKJ tapi bukan rezeki mereka, insyaallah sem ni bagi 1 kelas dapat AKJ ehehehe. dan yes kami bersama penasihat akademik En.Khairil.
dan untuk kedua kali dapat kelas terbaik lagi untuk diploma in accountancy.



tahun ini punya AKJ hanya di student mall kihkihkih
mungkin jabatan perdagagan kurang bajet, sedih juga sikit sikit, jabatan lain perghh CURLAS kau kiah. tapi apa apa pun itu semua rezeki. 
TERIMA KASIH.



walaupun kecil majlisnya, hati merasa bangga dengan usaha masing masing walaupun hati aku gundah gulana atas apa yang terjadi sebelum hari AkJ sungguh buat aku rasa down dan malas nak jejak kaki di polimas lagi. spoil spoil tapi itulah dugaan sebagai seorang student, walau macam mana benci pun aku ingin melangkah kedalamnya, aku harus terus melangkah sebab ini jalan yang aku pilih.


nadiah (pink) : kawan yang sentiasa ada ketika susahnya aku di polimas, ketika buntunya aku apa yang aku harus buat disana, dia ada membantu, walaupun dia kasaq, tapi dia kawan yang paling aku rapat dan sentiasa bersama sama, kalau dia tak da, mungkin aku tak tahu siapa yang bakal jadi kawan aku disana. TERIMA KASIH kawan.

An (biru) : dia adalah sahabat yang selalu ada ketika jatuh bangunnya aku, dia tak pernah marah walaupun dia tahu sahabatnya ini sungguh merimaskan dan memeningkan kepala dia tetap layan hahaha. dan dia tahu apa yang berlaku dalam hidup amalina yaakub sepanjang persahabatan ini. mungkin aku payah ucap "iloveyousahabat" tapi segala action aku mungkin akan faham mungkin akan tidak. hehehe. btw sahabat terima kasih sebab sudi jadi sahabat kepada seorang manusia yang sering digelar ego. 

dan berakhirlah AKJ dengan alhamdulilah.
Ya Robb terima kasih kerana beri aku peluang ini sekali lagi. terima kasih.
tiada kata yang mampu aku ucap selain terima kasih.

p/s : banyak benda nak cerita tapi terlalu busy untuk bercerita :)













Jumaat, 4 Oktober 2013

Yang Terbaik

Assalamualaikum

Enjoy today | via Tumblr

menaip sambil menghirup udara petang sebelum maghrib sungguh mendamaikan bagai hilang segala masalah dibawa angin selepas hujan, hati bagai menunduk mengiyakan inilah ketenangan yang ingin aku cari tapi payah untuk aku temui, buntu bila ketenangan itu tiba tiba hilang bagai dibawa mimpi. kita hidup sungguh inginkan yang terbaik, tapi dalma masa yang sama kita juga cuba untuk menjadi yang terbaik.

aku cuba menjadi yang terbaik yang mampu membuatkan semua mata memandang kewujudan aku tanpa salah dan silap, tapi aku lupa aku manusia yang bisa jatuh dengan mudahnya, bisa mengalah dengan senangnya, aku cuba bangkit dari setiap masalah tapi sungguh aku lupa aku bukan keseorangan kerana DIA sentiasa memerhati dan menolong aku ketika aku butuh kan DIA.

kadang kadang aku dah cuba yang terbaik tapi masih ada yang melihat dengan penuh kekurangan bagai ianya sampah yang mampu dibuang kepelupusan sampah, sebenarnya, kau anggap kami ini seperti apa? adakah seperti sampah yang busuk baunya? atau anggap kami ini seperti bunga lantana camara yang cantik warnanya tapi busuk bila dibau? kau anggap kami ini apa? pemusnah masa yang kau ada demi kami? sungguh aku tertanya. KAMI INI APA PADA KAU? 

bila fikiran yang sentiasa berjalan ini sudah penat berjalan masa bagaikan berhenti seketika untuk memberi aku ruang dan peluang untuk berehat dari keadaan yang sungguh membuatkan aku lemas dalamnya, aku penat bila fikiran ini ingin terus berjalan sedangkan aku dah tak mampu untuk terus berjalan. sungguh selagi aku mampu aku akan bertahan, bila aku sudah tak mampu aku akan berhenti dari berjalan. selagi aku kuat aku akan terus disini, tapi bila aku lemah aku akan pergi. 

MAAF aku kata bukan niat aku untuk tunjuk bahawa degilnya aku, tapi aku cuma penat untuk terus mencari akan jawapan yang aku sendiri tiada jalan, sungguh aku penat akan itu, aku cuma inginkan secebis ilmu tapi kau memberi ilmu dengan penuh kekejaman. bagaimana aku ingin terima sedangkan aku dididik dengan penuh  kelembutan, walaupun kelembutan aku diajar, aku juga mampu menjadi seorang manusia tanpa apa apa hilang nilai hormat tapi bila aku diajar dengan kekejaman aku hilang nilai hormat kerana hidup aku penuh dengan kelembutan bukan kekejaman. kau silap kerana kau menganggap latar belakang setiap manusia itu adalah sama dan mampu terima setiap yang kau lakukan. 

MAAF AKU BUKAN MANUSIA YANG DIDIDIK DENGAN KEKEJAMAN JADI AKU TAK BOLEH TERIMA AKAN KEKEJAMAN. 

mama dan abah ajar aku dengan penuh sifat lembut jadi bila kejam yang diguna keatas aku, aku tak mampu.

dan 
maaf untuk itu.
see you soon.

p/s : doakan aku semoga semuanya membaik sebab final exam semakin hampir. 


Sabtu, 28 September 2013

Tekanan

Assalamualaikum


bila final semakin dekat, semakin banyak tekanan yang aku perlu lalui, sama ada secara direct atau indirect, sungguh merasa tekanan yang amat sangat di semester 3. tak tahu apa yang stress tapi aku terasa otak aku terlalu stress sampaikan nak jejak kaki kekelas pun aku malas, dulu aku lah manusia yang paling sayang kelas tapi sekarang aku lah manusia yang paling membenci kelas.

aku suka menjadi searing student 
tapi
aku benci menjadi seorang student yang berada dalam tekanan.

jadi student mudah, pergi kelas, study any topic, do some assignment, submit and everything are DONE. simple and easy but to be honest this semester i really hate it. 

bila nak ja masuk kelas dalam kepala aku ni fikir "what will happen today, it would be bad or good? " takut nak masuk kelas, takut nak hadapi sesuatu diawal kelas atau diakhir kelas. kalau lah mereka boleh
 faham kami, mesti mereka tahu kami dah cuba yang terbaik untuk menjadi seorang student. 

pernahkah student seperti kami melawan? tunjuk yang kami tak suka? tunjuk yang kami benci sangat, tunjuk bahawa kami sangat kurang ajar, pernahkah kami tunjuk semua tu? setiap apa yang diberi kami ambil kami buat kami siapkan walaupun kami tak tahu jalan penyelesaian untuk soalan itu apa, kami masih cuba buat tanpa tanya sesiapa, sebab kami takut bila kami mula menanya kami bakal ditanya kembali yang kami sendiri buntu jawapan. 

aku mengharapkan yang terbaik untuk hadapi lagi 2 minggu sebelum final, aku mengharapkan tiada tekanan di saat saat akhir ini, bantu kami ya Robb, kami perlu bantuan-Mu untuk hadapi hari hari yang kami bakal lalui. sungguh hanya dengan kuasa-Mu sahaja bisa merubah panas menjadi sejuk, matahari menjadi bintang, hujan menjadi salji, harimau menjadi kucing, hanya KAMU yang bisa merubah apa yang kamu telah tetapkan, aku hanya ingin yang terbaik untuk aku hadapi hari esok. 

disaat otak ini penat diadun dengan pengiraan dan teori
mata kami disajikan pulak dengan adegan yang sungguh membuatkan otak ini payah untuk menerima
kerana apa yang disajikan berbeza dari apa yang difikir. 

disaat mata ini disajikan dengan puluhan nombor 
telinga kami pulak dibiarkan mendengar yang bukan berkaitan nombor sebenarnya apa yang ingin diceritakan? 

disaat hati ini sudah mula ingin menerima 
kami diberi sesuatu yang membuatkan kami berfikir adakah perlu untuk terus menerima atau tinggalkan sahaja. 

itulah pengorbanan untuk mengejar cita cita, ini baru sikit apa yang ingin DIA tunjukkan, belum lagi waktu praktikal, lagi banyak dugaan dan cabaran dan lagi banyak manusia yang bakal ditemui. bersabarlah sesungguhnya setiap kesabaran punya banyak kemanisan diakhirnya, kami tahu apa yang dirancang untuk kami adalah yang terbaik untuk kami, 

dan
TERIMA KASIH kerana sudi terus memberi kami ilmu walaupun ianya sikit yang kami mampu terima, MAAF kami bukan manusia yang sempurna yang tak punya marah dan perasaan, kami juga manusia yang tahu amarah dan tekanan itu apa. 

p/s : final hanya 3 paper tapi killer sangat macam painkiller yang boleh menahan sakit .





Selasa, 10 September 2013

Belajar Bersabar

Assalamualaikum
hye peeps

beribu macam jenis kesabaran yang aku perlu sedut setiap hari, sungguh rasa kesabaran itu makin hari makin menipis. dulu aku manusia yang penuh dengan sabar sampaikan ada manusia yang menjerit di telinga aku, aku masih mampu senyum dan belah macam tu ja, tapi sekarang tidak lagi, bila kesabaran itu makin menepis, bila kau salah ja aku mula sama nak naik angin, sungguh aku kata BAHAYA, ini memang BAHAYA untuk diri aku dan juga orang lain.

betul aku nak cakap, manusia tu ada limit kesabaran, nampak dia sabar tapi sampai suatu saat bila dia dah tak mampu lagi untuk terus sabar, berdepan lah kau dengan manusia yang lebih teruk pada si panas baran. kadang kadang kita nampak orang tu sangat cool, relax tapi kalau dah hari hari kau test kesabaran dia, mahu mati terkejut kau dekat situ tengok dia berubah jadi singa jadian.

bila kita memberi orang jalan dan dia tak memudahkan jalan yang kita dah sediakan, kau akan rasa hidup kau memang sungguh diuji dengan kesabaran, sungguh mencabar detik itu. aku ingin belajar bersabar semula tapi kesabaran aku sering diuji dengan kerenah manusia yang aku penat untuk aku berdepan. hari hari berdepan dengan kerenah yang boleh aku kata agak mencabar minda, hati, limpa, jantung dan semuanya lah. 

kadang kadang bila telinga ni dah penat untuk mendengar aku ambil earphone dan pasang  apa apa jenis suara yang ada untuk didengar asalkan benda yang mampu menenangkan aku.
kadang kadang bila mata dah penat melihat sesuatu yang bisa merubah kesabaran aku pandang kebawah dan lihat apa yang ada dibawah atau ambil buku dan baca walaupun aku buntu apa yang ditulis aku harus terus membaca untuk belajar bersabar.
kadang kadang bila kaki aku penat melangkah untuk kedepan yang mampu membawa aku kepada kemarahan aku berhenti disitu dan aku duduk sambil mata dipejam aku kosongkan apa yang ada di minda. 

untuk aku terus marah marah kadang kadang itu bukan sifat aku, aku tak suka marah marah aku tak suka juga orang lain marah marah jadi aku harapkan manusia itu jangan sering menaikkan kemarahan orang lain, kalau aku mampu belajar bersabar kenapa awak juga tak nak belajar bersabar? belajar menenagkan orang lain pasti kita akan rasa tenang. PENAT marah ni sebenarnya. 

p/s : bila rasa nak marah ingatlah DIA ada untuk kita :)




Jumaat, 6 September 2013

Selamat Berhari Raya :)

Assalamualaikum
hyeeee !


" Selamat Hari Raya dari kami berdua Auni dan Aku " oh yes syawal 30 hari so masih sempat lagi kan nak update hari raya aku walaupun dah agak lewat nak berupdate. so ini cerita hari raya aku, cewah bajet macam apa lagi (sila tumbuk aku untuk sedarkan aku).

cerita raya 2013 tak semeriah mana, beraya dalam air mata cewah, lawak ja, actually family aku tahun ni beraya di hospital teman wan yang sakit di CCU. so pagi tu pergi la raya sekejap rumah adik beradik then on time waktu melawat pukul 12.30 kami semua pun pergi lah hospital dan beraya lah disana, alhamdulilah sekarang wan dah semakin membaik, berkat doa anak anak and cucu cucu. so raya dengan family biasa biasa sahaja, salam cium tangan, maaf maafan minta duit raya then done.

so raya dengan kawan dari pagi sampaikan ke petang lah siap sempat lagi cari tempat nak buat practical redah alor setar time time raya nak survey audit firm yang ada, but semua tu Allah permudahkan, bila kita percayakan DIA 100% insyaallah dia akan permudahkan segala urusan kita hari hari.

dan sepanjang meredah raya rumah kawan kawan aku lah drivernya hahaha, berani juga budak budak ni naik dengan aku, tapi sampai ja nak pergi raya rumah fatin tukar driver, aku takut drive jalan sawah yang memang masyaallah sangat kecil .. kalau aku drive mahu aku mengucap banyak kali juga ni.

so rumah first kami beraya dengan fina. dekat rumah fina dia ada baby and budak yang comel, tak ingat nama apa, harap maaf hahaha.


rumah kedua kami ke rumah kak zimi, maaf tiada gambar sebab masalah teknikal, cheh :P

then kami pergi rumah nad, mak nad rajin pulak masak, budak budak ni melantak paling banyak kihkihkih. alhamdulilah kenyang.


ok bye rumah nad. then next destination ke kampung aku hehehe, aku bawa diorang pergi melawat kampung aku bukan rumah aku yah hahahaha. aku ajak diorang makan nasi ayam aku masak, diorang boleh reject, penat tau I masak, kihkihkih, :P

then tempat seterusnya ke rumah syifa aka kecik. yes disininlah kami bertukar driver, syifa pulak drive. 


dah macam gambar potret nak lekat dekat wall dah aku tengok hahaha, muka kemain serius ja. tak da candid candid langsung. 

then ke rumah fatin yang banyak sangat sawah, giler lah cantik, suka aku tengok sawah sawah terbentang luas dan diliputi langit yang membiru memang tenang, nak mencari ketenangan disinilah tempat dia, melihat ciptaan DIA.


kami end up hari raya bersama sama dengan survey audit firm nak buat practical, yes kesemunya student akauntant yang dah penat belajar akaun kihkihkih, mungkin yang penat hanya aku seorang, dan yang paling penat belajar costing bukan accounting. kadang kadang aku garu kepala juga fikir, aku ni student akaun ka costing er? hehehe, sebab aku rasa costing aku belajar lagi detail sedetailnya sem ni. giler ar. dan pukul 7 juga lah sampai ke rumah masing masing, dan esok ada kelas wow sangat meletihkan. rasa nak tidur satu hari hahaha. 


aku minta maaf kalau ada salah dan silap sepanjang ada yang mengenali aku sama ada sebagai amalina yaakub ataupun sebagai real name. aku minta maaf. SORRY ! dan selamat berhari raya enam pada yang puasa enam. 

p/s : mama aku pesan, nak cari husband cari yang rajin puasa enam means dia memang baik orangnya, payah nak cari lelaki yang rajin puasa enam. okey ma, insyaallah akan jumpa, hehehe. 

bye


Rabu, 28 Ogos 2013

Dah Itu Yang Tertulis....

Assalamualaikum

Pinkk

ada perkara yang kita tak mampu untuk memilih sebab itu yang dah tertulis, macam mana aku atau kau cuba lari sekalipun kalau DIA kata itu adalah yang terbaik untuk kita, itulah yang perlu kita lalui. walaupun kita melihat apa yang tertulis terlalu kejam buat diri kita, kita harus teruskan sebab setiap kejadian punya sebab tersendiri.

aku pernah membenci sesuatu sampai suatu saat aku tak mampu untuk melihat perkara itu. tapi mungkin DIA ingin tunjukan itu adalah jalan yang paling baik untuk aku, untuk aku terus survive sampai sekarang dan perkara itu menjadikan aku berfikir bahawa setiap apa yang dibenci mungkin ianya anugerah yang sangat indah kalau kita cuba untuk mengali setiap apa yang ditulis untuk kita.

mama abah, ahli keluarga, jodoh bukan kita yang pilih atau kita yang tentukan tapi DIA yang ciptakan insan insan ini untuk menjadi insan yang sentiasa berdiri di sebelah kita tanpa kenal erti kalah. DIA tetapkan mereka sebab DIA tahu insan insan ini adalah yang sangat terbaik untuk sentiasa mendengar melihat kita sebagai apa. kalau orang lain mampukah bersabar dengan setiap yang kita buat?

aku bersyukur aku dikurniakan mama dan abah yang sentiasa menjadi kekuatan dikala jatuh bangunnya aku, walaupun adakalanya aku menangis kerana kata kata mereka, aku tahu itu adalah yang terbaik, dari setiap perkataan yang dikata adalah pengajaran buat aku walaupun ianya hanya satu ayat yang mudah yang hanya dipandang kosong oleh orang lain. kata kata mereka adalah racun dan kata kata mereka jugalah adalah penawar bagi keracunan itu. 

aku punya ahli keluarga yang rapat disebelah mama dan abah, mereka adalah insan insan yang sangat sesuai untuk menjadi ahli keluarga aku sebab mereka adalah insan yang sangat aku ingin hargai walaupun mereka hanya seorang insan yang nobody but somebody untuk aku. walaupun adakalanya mereka adalah insan yang mampu membuatkan air mata yang payah untuk meniitis ini menitis menyembah bantal, mereka tetap menjadi insan yang aku hargai dari aku lahir sampai lah sekarang, walaupun adakalanya aku argue pendapat mereka tapi sebenarnya aku dengar dan aku fikir setiap yang dikata. 

jodoh, aku masih belum ada final decision, sebab aku masih mencari dan aku belum tahu siapa jodoh aku, baik atau buruk aku sendiri no clue, aku sendiri tiada arah untuk mencari insan itu sebab aku masih belum bersedia dan aku masih belum cukup baik untuk aku berdiri disebelah dia untuk bersama sama harungi satu cabaran dan dugaan dunia. biarlah aku letak soal ini ditepi, masih muda untuk berfikir walaupun orang seusia aku dah berlumba untuk mencari dan berfikir jauh kehadapan ( kahwin ). tapi aku masih berfikir sudah cukup baikkah aku untuk insan itu? sudah mampukah aku menjadi sebaik insan yang dia inginkan? soalan ini yang sering ditanya dihati. 

setiap yang dutentukan, dijadikan sudah tertulis buat kita, kenapa kita nak memilih apa yang sudah tertulis? kenapa kita nak marah dengan setiap apa yang dah DIA ciptakan untuk kita? kenapa kita nak mengeluh setiap dugaan dan cabaran dalam hidup? kita rasa kitalah paling teruk tapi kita tahu ka ada yang lagi teruk? kita tamak sebenarnya bila kita nak setiap yang berlaku dalam hidup kita adalah apa yang kita ingin kan dan impikan. 

awak dan saya adalah sama
dah itu yang tertulis kenapa masih mahu marah?
terima lah kerana

" mungkin apa yang dibenci adalah baik buat kita, dan mungkin apa yang disuka adalah buruk buat kita "

live your dreams guys.
bye
good night love <3


Selasa, 27 Ogos 2013

To Be Honest ........

Assalamualaikum
hye peeps

Blossom  | via Facebook

to be honest duduk di dalam kelompok manusia yang banyak ragam dan perangai sangat mencabar diri, sangat menguji kesabaran yang senipis kulit bawang, sangat membuatkan diri yang sentiasa tenang berubah menjadi seganas buaya di dalam air. manusia itu banyak ragam yang adakala aku sendiri pun susah nak faham sampaikan aku tinggalkan manusia manusia seperti itu. MAAF aku kata, aku tak mampu untuk berdiri disebelah manusia yang mampu menguji diri aku. aku tak sebaik insan lain untuk terus menjadi baik disebelah manusia itu.

........ eh pagi pagi menaip dengan penuh emosi pulak ........

kadang kadang kita cuba untuk memahami mereka tapi semakin dekat untuk memahami semakin diri ini tak memahami apa yang perlu difahami. sangat susah untuk faham setiap manusia itu. tindakan paling baik tak perlu faham, faham kan diri sendiri sudah cukup. 

kadang kadang kita nak orang lain berubah ikut cara kita tapi kita lupa kita juga salah why not kita yang perbaiki diri kita dahulu, untuk perbaiki diri orang lain, kalau orang lain itu masih melihat lopak dalam diri kita bagaimana dia nak mengikut diri kita yang sungguh serba serbi banyak lopak. 

" awak nak saya berubah mengikut awak? tapi adakah awak sudah berubah? yang manusia mampu melihat awak sungguh sempurna di mata mereka? " 

kadang kadang sebelum kita mengubah insan lain, tengok lah dulu diri kita seperti apa sebelum tangan menuding jari ke orang lain untuk melihat kekotoran mereka, mungkin mereka dan kita berbeza? kita tak boleh jangka yang mereka dan kita dari background yang sama, dia lain dan kita lain, jangan beri kejutan secara mendadak, cuba beri kejutan secara perlahan lahan dan penuh strategi. be professional dear !.

kita nak orang lain melakukan perubahan,
tapi
kenapa kita melakukan perubahan terlebih dahulu?

jangan selalu membangkang apa yang dikata orang lain, walaupun dia seorang pelacur sekali pun kalau apa yang dikata betul, terima lah, bukan mengeji dirinya. sebagai manusia terima setiap pandangan dan fikir apa yang dikata olehnya, kita manusia yang banyak kelemahan yang tak dapat dilihat oleh diri sendiri hanya orang lain yang mampu melihat. 

cermin diri kita siapa? kalau kita bukan sesiapa, senyapkan diri adalah lebih baik dan belajar berubah. 

aku tak sempurna, kau tak sempurna dia tak sempurna dan manusia didunia ni tiada siapa pun sempurna tapi manusia yang sempurna adalah manusia yang selalu melihat dirinya penuh kekurangan dan bersedia untuk berubah setiap hari. 

so GOOD MORNING guys.
start your day with smile and be cheers.

love your live and live your dream.
good luck.

bye.

p/s : nak pergi kelas financial accounting and ubs, hope everyday is a new day for me.
assalamualaikum :)




Jumaat, 23 Ogos 2013

I'm Officially 19 today :) 23 August.

Assalamualaikum
hye peeps



23 August 2013 , yes finally i'm officially 19 years old, no doubt. actually lama dah aku tak berupdate blog aku ni alih alih my tang birthday diri sendiri gedik sangat nak berupdate, tak tau la pasaipa. oh yes lately aku sangat busy thats why blog yang sudah sekian lama ini ditinggalkan untuk sementara waktu untuk penuhi waktu waktu yang aku ada dengan kerja yang lebih penting walaupun kerja tu tak penting mana pun. 

sebenarnya aku disini menaip untuk mengucapkan thank you so much kepada yang sudi wish birthday aku secara langsung atau tidak langsung kahkahkah, terima kasih atas doa korang yang sangat beautiful hehehe, thanks guys, dan ternyata hari ini genaplah umurku. yang tahun hadapannya aku sudah meningkat ke angka 2 dihadapan, oh sangat terasa kematangan diusia itu walaupun diri tak mampu menjadi matang secara keseluruhannya. (bak kata orang tua tua "masuk 20 boleh orang pinang dah" uikkk)

aku busy sampaikan nak ucap selamat hari raya pun dah tak sempat, sungguh menampakkan kesibukkan aku disitu, so disini aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA kepada pembaca blog (cewah bajet ada pembaca, sungguh membajet amalina). tapi apa pun aku nak ucap juga lah, selamat hari raya maaf zahir batin dari aku, kalau aku ada buat salah yang tak nampak ka yang nampak ka, aku minta maaf dari kepala yang berhijab hingga kaki yang berstokin. dan aku dah maafkan semua untuk hari raya ini. kosong kosong yeah. 

apa lagi er aku nak tulis?

ermm?

ha?

semester depan aku dah mula practical, insyaallah harap semua berjalan lancar tanpa masalah. dan aku berdebar nak practical sebab first time masuk alam pekerjaan and bidang yang sangat aku tak sepenuhnya menyukai hewhewhew.. (ada tips? share la).

p/s : ada cerita raya, cerita photoshoot kelas, cerita kursus kahwin hehehe. cerita hari hari banyak benda aku nak cerita nak menaip nak menulis tapi kekangan masa membuatkan aku tinggalkan semua, tapi masa bukan masalah sangat sebenarnya, malas yang lebih masalah sebenarnya. btw guys, have a nice day and sweet dream good night. 

bye.







Ahad, 28 Julai 2013

Ketenangan :)

Assalamualaikum
hye peeps

Pinterest

laut yang penuh ketenangan
bisa menyejukkan hati yang kepanasan
bisa melembutkan hati yang menganas
bisa menutup mata yang sedang terbuka
dan bisa bermadah pujangga di depannya.

tapi kita tahu kah?
tak semua ketenangan dapat dicari dengan mudah.
adakalanya beronak dan berliku untuk mencari sebuah ketenangan.

ketenangan hati
ketenangan jiwa
ketenangan fikiran
kalau boleh seumur hidup aku mahu ketenangan, kedamaian.
tapi

kadang kadang bila hanya ketenangan yang ada
kita takkan belajar menjadi kuat
kerana hati sentiasa tenang tanpa sikit pun
tercuit kepanasan, kegundahan.

tapi dengan ketenangan lah
bisa membuatkan fikiran yang bercelaru
berfikir secara rasional tanpa mengikut
kata hati yang sedang terapung apung.

ketenangan itu payah untuk didekati jika
jalan yang kita pilih adalah kekiri.
bila ketenangan itu ada dikanan.

semoga pada Ramadhan ini
ketenangan mampu kita cari.
ikut lah ketenagan itu
kerna
ketenangan jalan untuk kebahagiaan.

bye
see ya.

p/s : aku tak tahu apa yang aku karang malam ni, aku rasa pelik bebenor.



Ahad, 14 Julai 2013

Bertanya ?

Assalamualaikum
hye peeps



manusia kadang kadang suka bertanya soalan yang kita sendiri tak punya jawapan mengapa dan kenapa? sungguh aku kata bila aku diaju soalan begitu aku terdiam bagai masa berhenti untuk seketika untuk aku hadam setiap soalan yang diajukan. aku pelik sungguh aku pelik, kenapa akal manusia yang ada mereka tak gunakan untuk sesuatu yang berguna, kenapa mereka perlu bertanya aku soalan yang tidak sepatutnya hingga aku rasa adakah mereka masih waras ataupun tidak. aku buntu dan blur. tapi bila soalan itu diaju aku hanya senyum ja lah. bila soalan dibalas dengan senyuman maksudnya, jawapan itu tidak pasti atau tiada langsung.

: Kenapa kau lahir jadi anak tunggal ? :

bila aku diajau soalan begini, aku jadi macam , apakah? dah nak buat macam mana takdir kan, bukan aku yang minta pun, dah memang aku lahir sebagai anak tunggal ka tunggul ka whateberrr arr. tapi aku tetap aku, "amalina" yang kalau kenal aku, kau tahu lah aku macam mana, walaupun anak tunggal yang sangat digelar manja, tapi itu hanya apa yang orang orang fikir, aku tak manja mana pun. macam anak sulung juga cik oii. 

: Kau dekat dengan si R tu mesti kau suka dia kan? :

what? takkan lah sampaikan aku nak tanya hal berkaitan study pun kau boleh kata aku suka dia, even aku jumpa dia bukan kerap mana pun hanya 1 sem adalah sekali, takkan tu pun kau boleh fikir macam tu? beragak la sikit, kalau aku baik dengan semua classmates aku yang lelaki means aku suka diorang semua la? apakah ini? tak semestinya kita dekat dengan dia, kita suka dia sayang, tak semestinya. mungkin dia berbeza jantina dengan kita tapi mungkin dia insan yang boleh bantu kita yang sejantina kita tak dapat bantu. kan?

: Kau tak bercinta, kau tak "straight" ka? :

soalan paling annoying abad ni aku rasa, bagi aku bercinta bukan tiket untuk kita tunjuk kita tu NORMAL atau ABNORMAL, bercinta kalau sekadar nak penuhkan kesunyian kononya la kan? buang masa ja, sunyi tu boleh penuhkan dengan banyak benda, bukan dengan bercinta semata mata, kalau kau rasa sunyi, kau tengok running man pun lagi bagus tau.. ada juga faedah, boleh juga hilangkan stress.. bagi aku bila bercinta orang yang kita cinta tu adalah untuk ke landasan perkahwinan bukan untuk ke landasan menambah dosa. untuk apa bercinta kalau kau tahu dia bukan orang yang akan kau kahwin? 


kadang kadang soalan yang ditanya betul betul buat aku rasa nak hempuk ja kepala insan itu dengan fail yang aku pegang kehulu kehilir dalam polimas. bila nak tanya soalan, biar lah ilmiah sikit, bila kita bertanya ianya menunjukan kebodohan atau kepandaian kita, bila kau rasa diri kau dah besar "saya kuat, saya dah besar" tolong la jadi matang dalam semua aspek, bukan matang bila bercakap tentang kahwin ja, come on guys.. 

bye bye :)






Jumaat, 5 Julai 2013

Celebration : Birthday Fina

 Assalamualaikum
hye peeps

dah lama rasanya tangan yang dianugerahkan tuhan ini, tak menaip untuk blog sendiri, tetiba terasa bagai malas nak update blog, tak da benda nak diceritakan, rasa macam tak da kisah menarik untuk dipamerkan, kisah peribadi hari hari yang dilalui dirasakan sama sahaja sepanjang tempoh sebulan ni, walaupun hari hari aku penuh dengan jadual ke kelas yang sangat pack dan "awesome" dan aku bagai terasa ber"semangat" untuk ke kelas hari hari. (abaikan kisah yang sangat busy as a student).

marilah daku bercerita, kisah yang mengembirakan hati dan nurani, bagi aku kalau kita mengembirakan hati orang lain pasti hati sendiri akan rasa gembira juga walaupun hati kita bersedih, terluka tapi bila kita lihat orang lain senyum ketawa hanya sebab benda kecil yang kita buat, ianya sangat bermakna untuk hati yang bersedih. tak percaya cubalah :)

yeay Fina, happy belated birthday, even kami berenam celebrate secara kecil kecilan ja, tapi bila tengok muka fina yang teruja giler terus kami semua happy, ecececce kan? kalut hari tu kami kesini kesana nak plan tanpa tuannya tau apa yang kami plan. sampai berpusing satu polimas la fina, zimi and atin. hanya sebab nak larikan fina dari aku, syifa, nad, demi menuggu an yang habis kelas lewat. walaupun bukan an birthday girlnya hahaha LOL  :P



terima kasih kepada Secret Recipe Jitra kerana mewujudkan oreo cheese cake yang sedap, habis fina makan, alhamdulilah hehehe. ( siapa tak habis makan tak boleh balik ).


terima kasih KFC sebab pagi pagi dah sambut kami didepan pintu dengan muka yang ceria seceria matahari dipagi hari. 


oh polimas terima kasih kerana memberi tempat yang strategik untuk kami menceriakan hari walaupun panas terik membasahi muka. ehhh


time budak budak lunch, normal lah polimas akan sunyi kecuali dikafe.



sorry fina tercalit cheese pulak hehehehe... walaupun itu dalah disengajakan oleh kami berdua.

btw fina, anda sudah tua mulai sekarang hehehe, 
we love you fina. 

penat ooo kami cari jam untuk hadiah birthday tu satu aneka kami jelajah, hehehe..
wish you always be happy with your life and good luck :)

p/s : asement banyak, aku nampak asement dah macam nampak baju yang tak berlipat memenuhi bilik yang kosong. (hiperbola).

bye/


Rabu, 19 Jun 2013

Officially Semester 3

assalamualaikum
hye peeps



yeay akhirnya 19 jun 2013 officially semester 3 ohoii, dengan berbekalkan semangat yang baru wah aku pergi daftar dengan semangat walaupun hujan menyembah bumi dengan lebatnya, tetap bersemangat bangun dipagi hari dengan kedinginan pagi air membasahi badan, kalau tarik selimut best woo hari ni tapi mengenangkan kena daftar hari ni, mata yang ingin terus lelap terjaga dek ketukan di pintu bilik (ayat apa yang sedang aku cuba ciptakan?).

ramai yang kata semester 3 tak hard mana, tapi bila aku mula tengok subject yang bakal aku harungi sem ni aku macam terkejut, wow semua berkaitan dengan akaun, tak da dah ka mathematics yang sesimple mathematics moden ataupun statistics? aku ingin subject yang bergitu. mampu tengok dan garu kepala sambil dengan kawan kawan aku mula bercerita yang subject sem ni mudah tapi aku hanya mampu bereaksi "pasrah" ja la apa nak jadi pun :(

jadual yang sangat pack, habis kelas paling lewat 6.15 petang, paling awal pkul 2 petang dan hari hari biasa pukul 5.15. wow, kalau sem lepas paling lewat pukul 4 ja kali ni jangan harap la hahaha, dan mula kelas macam biasa pukul 8 pagi, berbekalkan semangat juang yang tinggi mampu senyum ja lah .

bagi sem ni aku mengharapkan yang lebih baik dari sem lepas walaupun hati rasa takut nak melalui sem ni tapi apa boleh buat move on ja lah, hidup kena move on walaupun tahu didepan belum tentu lagi selamat untuk dilalui. 

dengar cerita sem ni kena ambil MUET hehehe, jenuh pakat speaking la DAT3A lepas ni kan, semua jadi orang london la, demi muet mungkin ada yang sanggup bermatian hari hari baca kamus, mungkin yang sanggup hari hari hayati lagu omputeh, mungkin ada yang sanggup menelaah short stories kanak kanak tadika yang english, mungkin juga ada yang mula goggle cerita cerita omputeh untuk lebih fasih dalam sebutan dan grammar .. who knows?

p/s : my sayang cepat lah sembuh, sampai bila nak berlama lama dekat hospital yang penuh dengan minyak hitam dan besi besi, cepat pulang kepangkuan tuan mu ini sayang, miss you sayang. :(

bye
love 




Rabu, 29 Mei 2013

Alhamdulilah Semester 2 Be End With Beautiful.

Assalamualaikum
hye peeps

Large

lama rasanya tak berupdate blog yang satu ni, sungguh aku kata aku sangat tak busy tapi entah la untuk update blog betul betul perlukan mood terutama mood gembira kalau mood sedih masih boleh menulis tapi automatik bila baca balik ayat tu banyak yang kearah sensitif sangat sebab emosi tengah tak betul, kalau rasa nak menulis sesuatu yang membahagiakan emosi kena bahagia juga kalau tidak semuanya masuk kelaut.

cuti sem semakin nak habis, tapi aku rasa aku tak da buat benda yang bermanfaat pun, aku hanya habiskan cuti di kampung sambil online, makan tidur makan tidur dan belajar drive, sebab aku ni penakut sikit nak drive orang nampak ja muka tak da perasaan tapi dalam hati siapa yang tau kan. tapi hampeh bila aku drive sorang pun tak berani nak teman, cheih. benci tau macam ni. pastu mula la aku melalut macam macam. " mama kalau ina ada boyfriend boleh juga ina kerah dia duk sebelah teman ina drive ni semua penakut nak naik, *bajet ada boyfriend dia berani duk sebelah aku bila aku drive* dah kata sayang kan kena berkorban semua lah, tak gitu AWAK? ". abaikan bab drive.

28 may 2013 alhamdulilah result semester 2 keluar juga akhirnya dengan penuh bergaya. aku baru sem 2 dan alhamdulilah dah sejauh ni aku berjalan dalam course accounting. ingatkan akan berhenti tengah jalan tapi slow slow aku teruskan juga dalam accounting walaupun hati tak menyukai tapi ini major yang aku pilih nak atau tak aku kena teruskan. dan Allah memberi hasil penat lelah aku habiskan sem ni dengan sesuatu yang tak dijangka. thanks.


tak pernah jangka result sebegini sebab aku tahu kelemahan aku dimana, memang aku yakin kali ni memang takkan dekan dah tapi yeah Allah lebih tahu segalanya, dekan lagi. syukur walaupun aku melihat financial acc aku sangat lah tak memberangsangkan, FA satu subject yang sangat killer bagi aku, sebab aku bukan budak yang jenis minat sangat dengan akaun, mungkin lepas ni makan tidur aku harus aku dengan akaun untuk improve apa yang tak betul. dan terkejut juga OSHA dapat B hahaha, macam mana boleh dapat B, ish *tutup muka*. 

tapi dengan cgpa macam ni aku agak rasa macam okey ni lah apa yang aku nak, dekan itu bonus hasil kerja kita, tapi terima kasih. tak expert pun sebab aku dah pesan awal awal dah dekat semua orang aku tak expert dekan sem ni dan siap pesan lagi, jangan harapkan dekan sem ni mama and abah sebab aku rasa macam aku agak kalut waktu jawab exam tu tapi buat tak tau p la kan. hewhewhew. 

btw congratulation to my BFF yang dekan juga semuanya, terbaik lah, yang tak dekan tu tak pa mungkin belum sampai waktu mungkin masih ada salah dimana mana, jangan sedih kawan, aku kan ada, aku sentiasa ada untuk awak itu, hehehe. kita kan kawan macam mana pun aku akan tolong, minta lah tolong waktu mana pun insyaallah aku akan cuba tolong yang termampu. jangan give up and jangan rasa rendah diri. just be you, cause you're special sahabat. 

p/s : jenuh kena belanja budak budak tu hahaha.. tak pa demi sahabat. apa kata an " habiskan duit untuk family dan sahabat lagi berbaloi dari habiskan duit untuk kawan sekadar untuk hu ha hu ha " ok take note mendalam maksud disitu. lunch jom :)



Jumaat, 17 Mei 2013

Manusia

Assalamualaikum
hye peeps


menjadi manusia yang sempurna dimata semua orang sangat lah susah ada ja yang tak kena dengan setiap tindak tanduk kita, kadang kadang aku pelik kenapa mereka harus pedulikan setiap orang walaupun orang tu bukan sesiapa pada mereka mahupun pada negara, kenapa kita nak ambil kisah? kenapa? kenapa setiap apa yang dah dilakukan sentiasa ada keburukkan dimata kita, tak boleh ka dalam sehari kita lalui kehidupan sebagai manusia kita berhenti mengkritik orang lain. 

tak susah menjadi manusia kalau awak tahu hormat hak orang lain, kalau awak tahu tutup aib dan kelemahan orang lain, kenapa awak masih nak buka aib dan kelemahan orang kalau awak tahu diri awak juga punya aib dan kelemahan? kenapa? berhentilah dari membuka setiap keburukkan insyaallah Allah pasti menutup keburukkan kita untuk dipandang orang lain. 

kita sering cakap menjadi manusia itu lemah, tapi awak tahu ka? awak sendiri yang melemahkan diri awak untuk mengakui setiap perkara, kenapa kita perlu lemah bila kita hanya berhadapan dengan sedikit sahaja ujian dari Dia kenapa kita terus jatuh bila ujian itu datang, pernah ka, kita lihat insan lain yang lebih teruk ujian dari kita, pernah ka kita pandang orang lain yang lebih teruk Dia timpakan mereka dengan dugaan sehingga mereka tiada jalan lagi untuk selesai yang mereka ada hanya satu pilihan sahaja iaitu mati, pernah ka kita pandang semua tu?

bila Dia titipkan dugaan yang kita masih punya jalan untuk selesai kenapa kita masih terus berdiri lemah bagai dunia dah nak kiamat. kenapa? manusia bangunlah dugaan yang Dia beri kadang kadang tak seberat mana, sebab Dia lebih tahu kita mampu harungi atau pun tidak, Dia takkan memberi sesuatu yang kita sendiri tak mampu harungi, kita masih punya jalan untuk selesai kenapa kita pilih untuk menjadi lemah.

wahai insan bangun lah bila rasa diri menjadi lemah, setiap kelemahan tersembunyi kekuatan yang kita tak nampak, untuk nampak kekuatan itu berdiri lah atas kelemahan pasti kita nampak kekuatan itu. kita takkan tahu kita kuat sampai kita mampu menjadi kuat untuk sesuatu. bangkitlah untuk terus berdiri walaupun awak tahu kaki awak lemah untuk berdiri, tapi berdiri lah untuk tunjukkan bahawa awak mampu berdiri walaupun dugaan itu berat, walaupun berulang kali awak jatuh atas kelemahan awak, awak kena bangun walaupun awak perlu bangun untuk ke 1000 kali. awak masih perlu bangkit walaupun awak sakit, terseksa.

sakit itu datang sekejap cuma, bila dia hilang kita akan rasa diri kita yang baru. percayalah kesakitan menjadikan kita insan yang baharu walaupun kita masih sama, masih disini, masih di roh yang sama tapi kelainan dia kita rasai. yakin lah bila awak bangun atas kesakitan yang awak lalui awak akan rasa suatu kekuatan yang tak pernah awak lalui sebelum ni. YAKIN lah.

aku pernah rasa sakitkan jatuh, sakitnya gagal dalam hidup tapi apa pilihan yang aku ada, aku cuma ada satu ja pilihan, terus bangun dan teruskan hidup walaupun orang sekeliling memandang rendah, aku tak peduli sebab aku tahu aku punya insan yang sentiasa yakin dengan aku dan percaya setiap apa yang aku pasti berhasil. jadi terus bangun dan bangun. jangan berhenti. bangun dari kebodohan, kesakiktan, kelemahan dahulu. dan yakin ALLAH itu ada dengan kita cuma kita lupakan dia.

good night
bye.





Isnin, 13 Mei 2013

12 May : My Queen

Assalamualaikum
hye peeps


12 MAY
so today is the most special day of the year because if it weren't for the day you born, i wouldn't have been either ! 
thank you for bringing me in this world wishing you a very happy birthday mama.

without you i'm nothing.
without you i don't know what i am will be.
without you i may not alive here.
without you i don't know how to respect a person.
without you i don't know what is love.
without you i don't have a beautiful family.
without you i maybe don't have a friends.
without you i don't has a precious mother.
without you i don't has a super father.

so mama, i want to say,
i love you more than you know. i may not show but i do. really do.

you just alike sun, bright my whole day with your love, i never feel alone as long as you always beside me.

but well mama,
i may not like you always, we may have arguments and fight sometimes. but there's one thing that you should know i love you always and forever.

and you always be my best friend and know everything i do and through. 
you always here when i need you as my consultant,
you always here when i need you as my chef,
you always here when i need you as my friend
you always here when i need you as my teacher,
you always here when i need you as my singer,
you always here when i need you as my story telling,
you always here when i need you as my sibling,
you always here when i need some love,
you always here when i need a live.

i love you mama. 
love you so much.

thank you for bringing me a live for 19 years and next. insyaallah.

so selamat hari lahir,
semoga Allah panjangkan usia mama dan murahkan rezeki mama, dan semoga mama sentiasa ada bersama kami untuk melalui hari hari yang mendatang. 

TERIMA KASIH.

p/s : dah tak tahu macam mana nak ucap terima kasih, pegorbanan mama terlalu besar dalam membesarkan seorang anak perempuan yang sangat degil dan ego, yeah tahu itu semua tak baik, tapi terima kasih mama sebab sabar dalam melayan kerenah ini. kalau tanpa mama, pasti kerena yang super dupper ini tak akan dilayan malah akan dicaci, tapi mama sentiasa memberi nasihat dan explain akibat dan sebab kenapa tak boleh itu dan ini. terima kasih mama. 

p/s : birthday semalam baru hari ni post kuikuikui.

bye
love you



Rabu, 8 Mei 2013

Celebration Last Day Semester 2

assalamualaikum
hye peeps

last day paper financial acccounting 29.4.13 so habis ja exam rushing balik rumah salin salin baju kan tetiba dapat call dari zimi kata phone dia tetingal dekat polimas, memang bila pergi balik ja tempat tu, memang sudah tiada lagi, tak tahu la siapa punya angkara hadoii, mungkin dia memang ada niat nak mencuri sebab dia off phone tu, ok fine, awak memang bagus dalam taktik mencuri. cisss phone murah pun nak ambil ka? aiyoo !
so after selesaikan masalah akak sorang tu kena selesaikan hal yang dah diplan dari sebelum exam lagi, yeah kami semua memang akan celebrate birthday kawan kawan tanda pernghargaan buat mereka sebab sudi berkawan, so macam mana kalut pun kami semua akan tetap curi masa dekat mana mana and celebrate, so dah macam tradisi pun ada juga.

before si eyka ni balik kampung memang last day paper tu terus celebrate la kalau tidak dia dah pass ke kampung la alamatnya.


so eyka si semut pokodot happy birthday, may Allah bless you sayang ! hewhewhew.


hadiah pun beli last minute memang tak tau la bagi dia cantik ka tak bagi aku, apa apa pun boleh ja, janji ada. redha ja la eyka oii noh.



muka orang terharu sebab terkejut, sampai menangis tu hahaha, adoiii .. 


and macam biasa keluar ja dari KFC siap la kau hahaha(gelak jahat sikit)


yeay dah habis 1 kilo tepung untuk dia saja. 

so habis lah hari terakhir di semester 2, 
sambut birthday eyka sekali dengan sambut last day sem 2 lah senang hehehe.

" persahabatan lebih berharga dari sebutir berlian "

hargai lah persahabatan selagi kita memahami apa itu sahabat, jangan hancurkan persahabatan yang telah kita bina hanya kerana hal hal yang bodoh. sekali persahabatan itu musnah susah untuk membina persahabatan yang baru yang sama seperti sebelumnya.

bye
happy holiday hehehe
love you guys so much. !