Isnin, 23 Oktober 2017

GIVEAWAY : Inspired Cath Kidston

Assalamualaikum,

Selamat pagi guys, yang tengah kerja tu, fokus dengan kerja. Yang tengah kelas cancel tu jangan nak sambung tidur pulak. Bangun!!!!!!!!!! yang ada kelas lambat tu, kita geng. Pukul 12 kejap lagi baru ada 1st class untuk this week.

By the way, aku ada benda nak kongsi dengan hangpa semua, ada benda best nak dikongsi. Kalau hangpa semua jenis follow aku, mesti tahu ada buat IG-Shop jual beg beg comel dari Inspired Cath Kidston. Memang kualiti gred terbaik. Memang yang terbaik aku bagi hangpa.



Boleh checkiout sini >>>>>>>> @by_freesia

So sempena aku nak hargai orang orang yang sentiasa menyokong aku, dan untuk customer yang aku kenal personal atau tidak. Ini giveaway untuk awak semua tau.

Kalau yang baru nak kenal dengan By Freesia pun boleh join juga. Sumpah!!!!!!!!!!!! nak join senang ja.

Syarat-syarat dia senang ja boleh tengok dekat bawah :


kalau hangpa semua tak ada Facebook boleh ja join dekat Instagram

kalau hangpa semua tak ada Instagram boleh la join dekat Facebook

suka hati ja nak join dekat mana pun. Aku mesti akan check semua. JANGAN RISAU.

Memang aku anjurkan GIVEAWAY ni nak bagi something.





Nak JOIN boleh KLIK 

FACEBOOK : Tekan Sini
INSTAGRAM : Tekan Sini

Join jangan tak join, mana tau rezeki kan. Okey GOOD LUCK semua.

tutup : 17.11.17

Ahad, 24 September 2017

Tak Semua Orang Suka Kita

Assalamualaikum,
Selamat pagi!
Selamat tengah hari!
Selamat petang!
Selamat malam!

Tak kisah la bila pun blog post aku muncul, aku tetap nak ucap have a good day, bangun pagi pagi tu dan jalani hidup yang bahagia ja okey!

Bila aku makin besar ni, bila aku rasa macam aku makin injak ke dewasa ni, aku mula jumpa manusia yang perangainya pelbagai yang betul betul ajar aku apa yang aku selalu fikir"tidak" untuk seseorang yang dinamakan manusia.

Dulu aku selalu fikir yang manusia ni sama ja macam aku, perangai, kalau aku tak suka ambil hak orang lain maksudnya orang lain pun macam aku. Kalau aku suka semua orang, semua orang pasti suka aku.


Family come first!

Dan suatu masa tu aku jatuh terduduk disebabkan oleh dinamakan manusia yang aku nampak baik dan takkan menjatuhkan sesiapa. Aku fikir, semua orang akan suka aku bila aku hanya follow dan mula jadi baik dengan semua orang. Aku selalu fikir manusia takkan membenci sesama manusia kalau kita tak buat apa pun dekat dia.

TAPI, AKU SALAH!

Walaupun aku tak buat apa dekat dia, dia benci dengan aku atas alasan sebab aku jadi diri aku. Aku pegang satu benda, kita buat baik, orang akan buat baik. Tapi! tak sangka jadi baik juga satu masalah untuk manusia yang hatinya sangat tak bersih.

Makin besar makin banyak perangai manusia aku jumpa. Kalau lah aku lembik macam dulu, dah lama aku jatuh balik dengan perihal yang dinamakan manusia.

Satu benda aku belajar tak semua manusia suka cara kita, kita baik pun salah dimata dia dan kalau kita ni jahat apatah lagi, lagi lah berjuta salah dia korek.

SEBAB TU!

Sekarang, aku selesa dengan apa yang aku lalui dan ada. Tak percaya sangat, tak terlalu baik sangat dan aku menjauh bila aku rasa ada sesuatu yang serba tak kena dekat mata dia. Bukan kata, aku tak mampu terima kelemahan manusia lain, tapi lebih baik begitu. Menjauh! dia takkan terluka dengan sakit hati dia yang entah bila nak habis dan aku bagi dia ruang untuk rawat segala macam yang dalam hati dia.

Semakin banyak yang kita lalui semakin matang cara kita fikir. Orang cakap aku manja tapi itu apa yang luaran. Aku tak da la manja sangat sebenarnya hahaha ada masa matang aku muncul juga weyh. Serious!

Aku cuma boleh pesan "tak semua apa yang kita nampak seperti yang kita bayang, tak semua manusia yang sekeliling kita, suka akan kita, tak semua manusia yang layan kita dengan baik, tak kutuk kita dekat belakang, tak semua apa yang kita nampak sempurna, tak ada cacat cela dia, tak semua apa yang baik sebenarnya baik, dan tak semua apa yang jahat nampak jahat."

Percaya dengan diri sendiri dulu baru boleh letak percaya tu dekat orang lain. Yang penting macam arwah wan aku pesan "biar ah orang nak buat kita, asalkan kita jangan buat orang."

So all the best
Good luck
Love.

Jumaat, 15 September 2017

Hye 3rd Year!

Assalamualaikum,
Good morning, sebab waktu aku menaip ni baru 8.37 pagi. So kalau yang tengah baca tu dah 8 malam so aku boleh kata Good evening then, kalau tengah baca dah pukul 11 malam tu aku boleh kata, bawa bawa la tidur, dah malam dah ha, duk online apa lagi. Tidur! Tidur! Tidur!

Sambil aku menaip, aku tiba tiba tak sengaja dengar lagu Nastia - Rapuh yang akustik, masyaallah best pulak dengar weyh. Rasa macam nak replay replay replay sampai bosan giler lah. Current favorite guys.

OK BACK!

Hye 3rd Year,
Hye Semester 5,
Hye tahun yang mencabar sikit,
Hye Amalina yang boleh tak matang sikit.

Tahun yang banyak berubah, tahun yang dah tak sama macam tahun tahun sebelum tu. Banyak benda yang berubah dan banyak benda yang jadi. Banyak benda yang mematangkan semua orang. Banyak benda yang menyedarkan seseorang dari mimpi yang panjang dan lihat realiti.

Satu benda yang betul betul beri kesan bila Ibu kepada ex-roomates aku aka kawan yang sangat rapat dekat UPM ni diagnosed kanser, aku tak boleh la nak cerita panjang sebab one day biar lah dia sendiri yang bercerita jadi untuk year ni dia tak ada, tanggungjawab dia pada Ibu dia lebih penting dari segalanya. As kawan aku sangat bangga dengan dia. Aku tak tahu nak rasa macam mana. Rasa hilang, rasa macam sunyi pulak dia tak da, rasa macam rindu la dia dekat sini. Semua benda yang jadi buat aku rasa selagi mana orang tu ada depan mata, hargai lah dia. Bila mana nanti dia tak ada, waktu tu semua dah macam NOTHING.

Satu benda yang aku tahu tentang dia, dia sangat kuat orangnya, dia ada postif side yang memang to the new level lah, aku dengan dia beza 2 tahun, so dia 21 aku 23, tapi bila compare aku dengan dia, aku ni nampak sangat tak matang, masih budak budak yang entah la. Dia yang banyak macam beri aku kata kata dan semangat bila aku down. Dan dia lah yang banyak push semua orang bila semua dah mula jadi malas setiap sem. hahaha.

Apa pun, be strong tau Lala! itu ja kita boleh cakap. 

.....................................................

Sem ni aku busy sikit, sebab sem depan dah nak keluar pergi intern. Perasaan tu macam macam rasa, suka dengan tak suka sama banyak ja. Aku rasa takut giler nak hidup dalam dunia "kerja" aku rasa macam.....

"aku ni akan okey ka?"
"aku ni boleh ka?"
"aku ni mampu ka bergaul?"
"aku ni macam mana nak survive?"
"aku ni"
"aku itu"
"aku........."

Semua benda la aku fikir, macam mana aku nak survive dalam Audit Firm weyh, tak kisah la big or small firm, yang penting macam mana aku nak hidup dalam tu. Aku sangat nervous sampaikan aku fikir yang memang over gilaaaaaa. Aku memang suka overthinking. 

Doakan hidup aku baik baik saja sem depan dekat sana. Semoga tak ada la aku kembali dengan hanya kurus keding sebab depression. Ohhhhhhh scary!

.................................................................

Me so OKEY here! Sangat okey! kalau homesick tetiba lapar cokodok mama buat itu biasa. Amalina kan! Sangat bersyukur ada kawan kawan yang best gila dekat sini. Semua sangat baik dan kalau kena bahan satu dua benda itu biasa. hahahaha.

Everything good and fine!
Ahamdulilah!
Good luck everyone
Love yah!

Khamis, 24 Ogos 2017

Happy Be 23rd Nana

Asslamualaikum,

Happy Birthday to me!
Saengil Chukahamnida Amalina!


Dah masuk umur 23 tahun pun seorang Amalina yang sentiasa orang sekeliling layan macam baby hahaha. Mereka semua tak pernah percayakan aku yang dah mampu berdikari. SUMPAH! aku dah boleh berdikari sekarang even kadang kadang nangis macam sakit sangat sedangkan tak ada apa pun yang jadi. hahaha.

Mama selalu cakap 'cepat nya la anak ma besar' dan abah dengan cool nya sentiasa panggil aku dengan pangilan 'adik' walaupun dah besar gedabak dah ha. Should change adik kepada kakak mungkin hahaha. Well, seorang budak yang tak ada kakak mahupun adik mahupun abang kan. Little baby forever even dah kahwin, dah ada anak, dah ada cucu hahahahahahahahahahaha.

I WANT TO BE FOREVER BABY GIRL

Terima kasih semua untuk doa dan ucapan yang sangat best bila baca. Sama ada kenal aku atau tidak, dan tiba tiba wish dengan baiknya. Aku boleh cakap terima kasih semua untuk sesuatu yang membahagiakan. 

Terima kasih mama lahirkan seorang budak perempuan yang manja nak mampus dan dah mokmok sekarang, tak apa, masih cute kan hahaha. Terima kasih abah sebab sentiasa ada dan berkorban banyak benda untuk mama, Ina dan arwah adik.

Terima kasih family yang selalu ada waktu jatuh tergolek sampai tak tahu nak bangun dan mula langkah guna kaki kanan atau kiri, dan sentiasa ada waktu bangun yang kadang kadang terlagha sikit dengan hidup. Terima kasih selalu ingatkan ina itu ini, dan tak pernah rasa bosan nasihat benda yang sama dan Amalina masih buat juga hahahaha.

Terima kasih kawan-kawan yang sentiasa ada waktu aku jauh dengan family, waktu aku bosan yang entah datang perangai nak ganggu semua orang, yang waktu jatuh dan bangun juga. Weyh hangpa adalah manusia yang terbaik yang muncul dalam hidup aku dan harungi hidup yang penuh liku liku sama sama. Aku sayang hangpa gila! hahahhaha

zaman Pasti An-Nadwa
zaman SKBP
zaman SMKKB
zaman Polimas
zaman UPM

Terima kasih semua! dan terima kasih juga untuk customer @by_freesia yang doakan baik baik. By the way, aku ada buat birthday sales so hurry check it out there guys. Hari ni LAST tau!!!!!


HAPPY BE 23rd AMALINA YAAKUB
big girl already but still the same

22 AUGUST 2017
Thanks Zaza, Nanad, Tinting celebrate birthday aku in advance hahaha. Sumpah! aku sangat malu bila kena surprised dan rasa nak nangis whole day.

Thanks buat kan all time favorite chocolate cake and bake macaroni untuk seorang budak yang rosak sikit bila masuk bab masak ni. 

Appreciate!



23 AUGUST 2017
Thanks best friend sebab belanja makan ewah! entah mimpi apa belanja tu ha hahahahha. Touched! 
Aku sayang hang giler budak, nasib hang perempuan kalau lelaki dah lama aku ngorat hang LOL!





WISHES!

























OKEY!

kalau nak letak semua memang panjang yang berjela lagi lah, terima kasih juga yang wish dekat facebook tu. Thank you guys. So itu ja la wish dan ucapan dari kawan-kawan rapat dan family yang sentiasa ada. I love you guys so much tau. ohhhhh yang call tu so sweet tau!

As usual, this is my memories untuk tahun 2017!
Aku akan ingat kenangan yang kita cipta sampai bila bila.
thanks dear!

I LOVE YOU
see yah!

Rabu, 2 Ogos 2017

My Eczema

Assalamualaikum,

Tengah tunggu ma aku call suruh ambil dia hari ni, tiba tiba rasa nak share macam mana aku deal dengan Ezcema. In case kalau tak tahu benda alah apa tu, dia sebenarnya satu penyakit kulit yang disebabkan oleh alergic dengan persekitaran ataupun makanan. Selalu baby baby yang comel ja kena, tapi jangan lupa dah tua macam aku ni pun boleh lagi kena. 

ECZEMA
Apa yang tak best perihal dia ni, bila kena tu kulit jadi merah merah dan sangat gatal. Memang bila kena rasa nak garu, sebab kan bila kita garu dia akan jadi teruk sangat dan tinggal parut yang susah nak hilang. Aku masih ada parut yang sampai bila bila akan ada. Dekat kaki memang tak boleh buat apa la, tapi makin lama parut tu makin pudar cuma makan masa. 

Kalau ada suggestion cream apa yang best untuk hilangkan parut eczema, let me know okey. Just comment down below guys.

Basically, aku sedar yang aku ada Eczema waktu 16 tahun, waktu tu dia jadi dekat tangan, macam satu tompok merah merah dan ada biji kecil kecil penuh. Aku ingat benda biasa ja, letak la minyak gamat macam tu, lagi teruk cerita dia. Memang gatal, berair dan rasa sangat tak selesa. Aku pulak jenis tak suka jumpa doktor, memang menangis la nak jumpa pun. Macam doktor tu nak bunuh aku ja bila aku jumpa dia, entah perangai tu ada sampai sekarang.

FAKTOR

Genetik
Mama aku penghidap asma dan alhamudlilah sekarang ma aku dah sembuh, tak payah ubat apa lagi dah, nak tahu rahsia dia itu kena tanya ma aku lah. Salah satu sebab aku boleh terkena Eczema sebabkan ma aku ada asma. Memang tak boleh nak elak.

Makanan
Memang kena tahu apa jenis makanan yang kita alah, memang kena ada satu buku dan tulis benda apa yang bila kita makan, kita alah.
Aku sangat alah dengan coklat dan citrus fruit, tapi masalah dia COKLAT! favourite aku, memang sedih bila tak boleh nak makan macam orang lain. TAPI! sebulan sekali aku makan ja hahahahaha. Citrus fruit ni buah buah yang masam selalunya, dan paling aku tak boleh makan orange, lemon dan kawan kawan mereka.

Persekitaran
Aku dengan asap atau habuk, boleh lagi kontrol, cuma kalau banyak sangat habuk aku pekisah, kemas bilik ka apa bagai, memang gatal gatal la cerita dia, tapi tak seteruk makanan.

Haiwan
Aku alah bulu kucing, tapi aku bela 2 ekor kucing, Folie dan Yiowyiow. Macam mana aku buat, aku make sure tak tidur sekali dengan budak comel 2 ekor tu, dan lepas main ja dengan budak nakal tu, terus basuh tangan apa semua. Kalau tak buat macam tu muka aku gatal giler, rasa macam ermmmm.



MACAM MANA AKU DEAL
Ini cara aku dan kulit aku memang sesuai dan hari ke hari makin membaik cuma kalau tersalah makan ka, apa ka memag kena juga lah, macam sekarang masih tak boleh recover totally sebab memang alergic, kalau salah ja jadi. Penyakit yang memang sampai bila bila, sampai mati weyh.

Sabun
Ini benda asas dalam hidup aku macam mana aku start eczema aku makin berkurang, sebelum ni memang aku jenis bantai ja apa yang ada dalam bilik air, asalkan sabun, asalkan wangi, okey ON! tapi aku mula perasan bila aku salah ja guna yang lain, memang kulit jadi kering gila lepas tu, mula la, gatal gatal. Banyak produk aku cari, last sekali Johnson's Baby Bath Milk plus Rice juga yang terbaik untuk kulit aku. Tak dry sangat, tak oily sangat. Just nice ja dekat badan.

Brush
Kita panggil apa entah benda alah kuning tu? hahaha aku tak tahu nama dia apa, tapi yang pasti, sangat membantu untuk buang kulit kulit mati dan segala macam daki hahaha. Aku alergic scrub, apa jenis scrub badan aku tak boleh guna, aku dah try macam macam, lepas pakai bukan lagi okey memang lagi teruk. Aku stop pakai dan aku guna brush ni ja nak hilangkan kulit mati ka apa ka semua. Bagi aku walaupun tak 100% membantu untuk putihkan, peloleskan kulit badan tapi masih okey untuk kulit dan juga eczema.




Lotion
Benda paling penting dalam hidup aku yang memang kena ada dekat dalam bilik, beg dan sebagainya lah. WAJIB! badan aku jenis kulit kering dan berbeza dengan kulit muka aku jenis normal dan t-zone ja oily so combination skin la dekat muka. Kalau badan memang, especially tapak kaki dan tapak tangan. Aku tak boleh buat main DRY! Aku akan pakai pagi dengan malam sebelum tidur tu. Apa jenis lotion dekat aku sangat membantu. Salah satu dia yang dekat bawah ni Cetaphil Skin Restoring Body Moisturiser aku beli yang travel pack ja senang nak letak dalam beg. Actually dia ada sabun dia, dan boleh tahan mahal tapi tak sampai RM 100 pun, setahu aku formulated dia memang untuk kulit Eczema tapi aku tak suka bau dia so aku stick dengan yang sedia ada. Lotion dia aku okey ja. Apa jenis lotion yang mana rasa okey, guna ja sebab kulit jenis lain lain. Try and Error ja.





Cream
Memang wajib ada, tak boleh tinggal, kalau tetiba naik ja dekat kulit, aku cepat cepat sapu, tapi itulah dia macam tinggalkan kesan parut yang tak elok. Aku rasa dia ada steroid, maybe. Sebelum ni au guna yang doktor bagi ja, disebabkan aku takut jumpa doktor, aku bawa contoh aku beli dekat farmasi. Keburukkan dia aku sendiri tak pasti macam mana kalau pakai lama sangat, tapi alhamdulilah okey ja sampai sekarang. Guna cotton bud tau nak sapu benda lah tu pastu basuh tangan tau hahaha.




Itu ja yang aku guna selain jaga apa yang aku makan dan persekitaran aku, alhamdulilah kulit aku makin membaik cuma tinggal sikit sikit ja lagi, macam bila aku makan coklat minggu lepas so kena la letak ubatkan. Padan la muka kan. 

Nak sembuh, sangat makan masa, tak boleh la letak ubat ja hilang semua, bila kita tahu, kita alah banyak benda, memang kena jaga apa semua lah. Kalau rasa sabun yang menyebabkan eczema makin teruk then cari alternative lain atau pun produk apa yang sesuai.

SUPPLEMENT! 
Buat masa sekarang aku tak ada guna apa pun. Entah la kan, setiap kali aku guna, memang testimoni cakap okey la apa la, tapi untuk aku tak okey, jadi aku tinggal ja. Aku malas dengan apa apa jenis supplement so aku jaga ja la kulit aku. Macam, tak boleh kering, tak boleh oily sangat, kalau peluh tu pandai pandai la kawal, peluh boleh gatalkan kulit juga, kadang kadang aku rasa macam aku alergic dengan peluh sendiri pun ada bahahhahaa. 

Memang KEY dia 
Pilih produk yang sesuai, tak semua benda orang lain guna, sesuai untuk kita.
Jaga permakanan, apa yang boleh dengan tak boleh memang kena alert.
Tengok persekitaran apa yang boleh sebabkan eczema kita makin worst, kalau boleh elak, elak!

Itu ja aku boleh cakap, pandai jaga diri dan kulit ja la. Semua bergantung pada diri sendiri, apa okey dan apa yang tak okey. Redha ja la ha kan. Yang penting dia bukan jenis penyakit berjangkit, disebabkan kau baru perasan kau ada eczema, kau nak salahkan orang lain. Come on itu semua sistem dalaman badan kita. Darah ka apa ka. Gitu lah.

bye
love you
hopefully, it can help you.


Selasa, 1 Ogos 2017

August's Babies

Assalamualaikum!
Hye!

Selamat datang Ogos! semoga bulan ni memberi banyak makna dan kenangan untuk semua orang, semestinya bukan untuk aku ja la ya. Aku! adalah AUGUST BABY :) dan aku tersangat obses dengan bulan aku lahir sama semesti aku obses dengan Unicorn dan Ji Chang Wook. Tak boleh nak buat apa.

Aku akan cukup umur sebanyak 23 tahun untuk 2017 ni, dan aku rasa aku tersangatlah matang dan tua untuk umur tu. Masih rindu zaman belasan tahun yang terasa muda belia remaja uolls. 



Untuk tahun ni, tiada apa pengharapan yang tinggi atau untuk cuba dicapai. Cuma satu harapan yang biasa biasa yang setiap tahun aku brought forward ala ala balance dalam account baki b/f gitu. Macam biasa 

Tolong la badan tu kurang sikit lemak degil.

Tolong la pipi tu jangan nak chubby macam kuih bahulu sangat.

Tolong la makanan sedap sedap jangan nak wujud sangat dalam hidup aku.

Tolong la makan sayur wahai seorang Amalina.

Tolong la bawa bawa rajin workout sikit.

Tolong la jodoh cepat sikit sampai. eh! kidding!

Tahun ni hanya berkisar tentang lemak lemak degil yang wujud yang susah betul nak pergi. Senang naik senang la turunnya tapi itu lah, bila dekat rumah, siapa ja nak tolak apa yang ada depan mata. Duk asrama boleh la, pejam mata tak beli, so tak ada la depan mata, so tak ada la nak makan, so tak ada la badan nak naik sangat, so selamat la sikit. Ini aduhai! rasa nak ja lempang lemak lemak yang ada. Kau degil snagat apa hal doe!

Bosan bab lemak kan.

Aku harap result semester 4 come out well lah, dan aku boleh intern dengan selamat untuk semester 6 hendaknya. Takut juga bila fikir result ni, paling seram sem lepas la, aku rasa paling subject menyeramkan, sebab? teori semua! dan aku! sangat membenci apa itu teori itu ini. I need a lot of numbers! masyaallah.

Dannnn

Happy Birthday who celebrate it together on this month. My date on 23rd August so dont forget to wish *wink*.

To those who celebrate it either 1st August or until 31st August, I wish you Happy Birthday and have a long and pretty life. Stay kind, stay nice, stay smart, stay healthy, stay charming, stay pretty, stay look pretty good, stay the way you are and be happy with what kind of journey you may be begin or already begin. May God bless you, not only the day you are born but forever till hereafter. Have a sweet birthday August Babies.

bye
love you more
good luck.



Rabu, 26 Julai 2017

Ya! Memang Orang Kedah Pun.

Assalamualaikum,

Unexpected journey macam tu la cerita dia, jalan tanpa arah dekat negeri sendiri yang asyik cakap orang Kedah tapi satu tempat dekat Kedah pun tak nak jelajah, sebenarnya ini memang jalan yang kelibut sikit lah. Keluar dari pagi tapi akhirnya akhir dekat satu tempat yang kami pun eh apa benda la tempat ni. Memang gagal la nak jadi tourist guide dekat negeri sendiri kan.

Sebenarnya, tengah cari tempat cantik cantik dekat sini nak shoot Shawl dari Zyra Aisya. By the way, Zyra Aisya satu brand shawl yang founder dia makngah aku sendiri, aku tolong cuti cuti ni. Tolong jadi model juga lah since kami tak ada model yang official lagi so anyone can be la cerita dia. Kalau nak tengok shawl shawl mereka boleh dekat bawah ni :

Instagram - Zyra_Aisya
Facebook - Zyra Aisya

Klik klik klik okey!

OKEY! Kembali.

Tempat pertama yang dalam kepala dekat Masjid Al Bukhari. Sumpah cantik gila. Ni memang tempat wajib la kalau musim raya, lepas solat raya ja sumpah ramai benor manusia dan aku bukan disitu time tu.


nice kan


double chin, siapa kisah weyh!


masalah utama aku!
tangan dan tangan!
AWKWARD! 




Kawan since zaman diploma, zaman kelas sesama, umur sesama cuma perangai ja tak sama hahaha. aku macam biasa lebih cool dari semua orang. Dia lah kawan aku yang jangan memain woiii temper hahahahaha. Bertuah tau dapat kawan macam aku Nad, relax dan cool ja. Sumpah! kalau tak percaya hahaha.


Ni kawan yang selalu bergaduh, dulu diploma memang sekali tapi tak pernah bertegur apa pun, senyum pun idak, nasib la waktu degree, waktu orientasi tengah cari baju putih, aku jumpa dia dan kawan sampai sekarang.

Habis cerita duk lepak depan sana, tangkap gambar satu dua, tapi tak ada la satu dua banyak juga lah. Pastu lapar! singgah Aman Central makan McChicken dengan Ice Mocha (obsession). Lepak, sembang, gosip, shopping itu ini, dah settle. Gerak!

Solat Zohor dekat Masjid Zahir, 1st time weyh masuk. Nama ja duduk sini, tak pernah duk masuk, cantik betul suasana dia. Bangunan! sesuatu sangat. Beautiful!





Dah habis satu, satu pulak kami pergi, memang jalan yang tak berarah tuju. Bantai ja na pergi mana pun. Memang rasa hala tuju yang tanpa arah. Selamat la ada Meeza yang pakar jalan dekat sini. Nak harap ke aku? sumpah weyh sesat macam tu ja la kejap lagi ha!

Menara Alor Setar, lalu ja tak pergi pun. Bahahahahaha entah la tak pernah la lagi rasa nak jelajah apa ada dekat area menara tu. Tunggu la bila bila aku rajin pulak kan.



Pastu gerak pergi Kuala Kedah, entah la apa kami cari, saja jalan jalan, tengok apa ada dekat Kota Marina apa tu. Tak ada gambar nak tunjuk sebab tak sempat nak tangkap, busy dengan jalan dia yang macam nak jumpa jalan mati ja kami ni. Last kali u-turn macam tu ja.

On the way nak balik rumah, singgah Gunung Keriang. Itu pun jumpa monyet monyet dari tok tokwan dia sampai la cucu entah cicit mungkin. Aku? penakut weyh. Tapi salute la dekat abang yang rajin gila bagi monyet monyet tu makan. Aku tengok dia bawa pisang la epal la apa la. Bagus betul awak ni. 

Nak makan Ais Kacang dekat Tasek Darulaman, sekali kedai kedai situ pulak dah tutup. Tak tahu la kenapa, tetiba rasa macam mungkin dah bertahun aku tak jejak kaki dekat sana kot. Mana makcik Ais Kacang sedap tu p? Makcik? Rindu Ais Kacang! Pakcik Makcik yang jual belon pun dah tak da, perasaan sedih tu susah nak gambarkan.

Akhirnya, memilih untuk lepak sambil makan makanan yang dalam dulang dekat Coolicious area C-mart BDI. Orang selalu viralkan dulu, cakap tiptop so kami pun terpengaruh dan cuba tapi sorry not met my expectation, mungkin kalau repeat makan yang dalam dulang tu, tak la kot, maybe makanan lain, aku order Ice Mocha juga dan yeahh ada macam kurang sikit. 

Tapi yeahhhh
balik jom hahaha.
So done it!

Have a nice day everyone!
I love you :)